Vilnius lehetne Európa G-pontja?

Forrás: turizmus.com

 2018. január 29. 16:13

A litván turisztikai szakemberek komolyan fontolóra veszik, hogy egy kreatív kurzus hallgatói által megálmodott, meghökkentő hirdetéssel népszerűsítsék fővárosukat.

„Senki nem tudja hol van, de nagyon örül, amikor megtalálja. Vilnius Európa G-pontja” – hirdeti a plakát tervezete, amelyen egy nő Európa térképét épp Vilniusnál markolja meg. A sokak számára megosztónak tűnő kreatív anyagot két fiatal készítette a The Atomic Garden School kreatív hirdetési kurzusán, projektvezetőjük szerint a Go Vilnius (a város turisztikai hivatala) nyitott az ötletre, és már tárgyalnak hasznosításáról.

Mindenesetre a litvánok körében nagyon pozitív fogadtatása, Kaunas városának PR-specialistája például Facebook-oldalán azt írta, legszívesebben kezet rázna az alkotókkal. Egy ismert tv-s személyiség szerint a szexi hangulat több turistát vonzana a városba, magát a hirdetést pedig egyszerűen „Rock.And.Roll.”-nak nevezte, míg az ország legnagyobb turisztikai ügynökségének vezetője úgy véli, ez már „túl szép, hogy igaz legyen”.

Még egyelőre csak terv...

Fotó: Jurgis Ramanauskas/Skaistė Kaurynaitė

Mindenesetre nem Vilnius az első desztináció, amely formabontó kreatív anyaggal keltené fel az érdeklődést. Így például a Tourism Australia 2006-ban "Where the bloody hell are you?" (hol a fenében vagy?) szlogennel népszerűsítette az ország legizgalmasabb tájait, 2016 őszén pedig a Norwegian Airlines Brad Pitt és Angelina Jolie szakítása után "Brad szingli" felkiáltással kínálta Los Angeles-i jegyeit. És talán sokan emlékeznek még egy utazási iroda 2002-es kampányára, amelyben a tunéziai nyaralást Görénypusztával, Juhépusztával, Ebédvesztőpusztával reklámozták.