Virtuális országjárásra hív a Magyar Turisztikai Ügynökség

Forrás: turizmus.com

 2020. november 25. 13:42

Ezekben a napokban kevés lehetőségünk van arra, hogy útnak induljunk. Ezért a Magyar Turisztikai Ügynökség VR-túrákkal viszi az érdeklődők otthonába országunk megannyi látnivalóját.

A természeti kincseket, a városokat, a múzeumokat, Magyarország rengeteg látnivalóját, sokszínű térségeit most a kanapénkról is felfedezhetjük, hogy ezzel is könnyebben átvészelhessük a jelenlegi átmeneti időszakot.

"Fedezd fel most, éld át később! Járd be az országot virtuális túráinkon keresztül!" – erre biztat a Magyar Turisztikai Ügynökség. A rendkívüli helyzetre tekintettel a megszokottól eltérő, rendhagyó formában: a virtuális valóság digitális technológiája segít abban, hogy az ország távoli pontjait is könnyűszerrel bebarangolhassuk – legalább online, képernyőn keresztül.

Turisztikai termékek és térségek szerint választhatunk a virtuális túrák között

Fotó: MTÜ

A vrtura.csodasmagyarorszag.hu weboldalon több lehetőség közül lehet választani: a felfedezést elkezdhetjük a látnivalók típusa alapján, vagy akár turisztikai térségek szerint is. A honlapon témakörök, turisztikai termékek szerint rendszerezve gyűjtötte csokorba a várakat, fürdőket, természeti élményeket vagy akár a fesztiválokat az MTÜ.Beleshetünk a tákosi református templom padsorai közé, a VOLT fesztivál színfalai mögé, megcsodálhatjuk a Mezőhegyesi Ménesbirtokot vagy a boglári Gömbkilátóról elénk táruló balatoni panorámát – mindezt pár kattintással. Emellett arra is van lehetősége a látogatónak, hogy hazánk turisztikai térségeit egy az egyben járja végig a kiemelt attrakciókon keresztül, így kiválaszthatjuk például Gyula-Békéscsaba térségét, ahol meghódíthatjuk a Gyulai várat, megnézhetjük a Várfürdőt és a Munkácsy Mihály Múzeum tárlatát, vagy ráklikkelhetünk a Sopron-Fertő régióira, ahol virtuálisan fürdőzhetünk, kastélyt látogathatunk vagy beleshetünk a Fertőrákosi Kőfejtő titkaiba – írja az MTÜ weboldalán.