Virtuális országjárásra hív az MTÜ új applikációja

Forrás: turizmus.com

 2021. március 10. 10:16

A Magyar Turisztikai Ügynökség új mobilapplikáció segítségével hív virtuális túrákra, melyek az otthonunkba hozzák az ország változatos látnivalóit, sokszínű térségeit.

Az alkalmazásban nemcsak kívülről nézhetjük meg a helyszíneket, hanem be is léphetünk például a Tisza-tavi Ökocentrumba vagy a csarodai középkori templomba. Madártávlatból láthatjuk a Balatont, a Pannonhalmi Főapátságot, és idézhetjük fel a fesztiválok hangulatát.

Fedezd fel most, éld át később – ez az üzenete annak az új fejlesztésnek, amely már Android és iOS rendszerben is letölthető. Az applikációban az MTÜ 360 fokos fotókkal segíti a felhasználókat a járvány utáni bakancslistájuk megtervezésében. A virtuális valóság digitális technológiája kifejezetten jó szolgálatot tesz most, a pandémia idején. Az eszközzel az ország távoli pontjait is könnyen bebarangolhatjuk mobiltelefonról vagy tabletről.

Az applikáció segítségével bebarangolhatjuk hazánk turisztikai térségeit

Fotó: MTÜ

Az alkalmazásban jelenleg 532 helyszín 360 fokos panorámaképén keresztül ismerhetjük meg Magyarország különleges látnivalóit, ezek között több mint 200 olyan is van, ahol nemcsak kívülről, hanem belülről is körbenézhetünk. Beleshetünk a tákosi református templom padsorai közé, a tömeg fölött lebeghetünk különböző fesztiválokon, megcsodálhatjuk a Mezőhegyesi Ménesbirtokot vagy a boglári Gömbkilátóról elénk táruló, lenyűgöző balatoni panorámát. Emellett pedig arra is lehetőségük van a látogatóknak, hogy hazánk turisztikai térségeit egy az egyben járják végig a kiemelt attrakciókon keresztül. Azon sem kell aggódni, hogy a mobilinternet havi keretbe belefér-e a virtuális felfedezés, mert az összes helyszín letölthető, így a látvány offline is élvezhető.

360 fokos fotók segítik a felhasználókat a járvány utáni bakancslista megtervezésében

Fotó: MTÜ

A panorámaképek már több mint két éve készülnek, van olyan 360 fokos fotó is, amely 120 nagy felbontású képből állt össze, így a legapróbb részletek is jól láthatók.

Az alkalmazás azoknak is praktikus eszköz, akik külföldről szeretnének virtuális túrát tenni utazásuk előtt: az alkalmazás ugyanis kilenc különböző nyelven érhető el, és mind a Google Play kínálatában, mind pedig az App Store-ban megtalálható.

Kapcsolódó cikkek