Visegrádi Napok kulturális rendezvénysorozat indul

Forrás: turizmus.com

 2018. február 01. 14:16

A Visegrádi Egyezmény 1991. február 15-i aláírásának tiszteletére a Magyar Turisztikai Ügynökség február 7. és 18. között kulturális és gasztronómiai eseménysorozatot rendez.

A Visegrádi Napok során az alábbi programok várják az érdeklődőket:

SIRHA Budapest 2018 kiállítás – a V4 Menü bemutatója február 7-én

Az eseményen a Magyar Turisztikai Ügynökség bemutatja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a meghívott szlovák, cseh és lengyel séfek által összeállított V4 Menüt a nagyközönség és a sajtó számára. A tagországok jellegzetes alapanyagait tartalmazó, hagyományos és modern felfogásban elkészített ételeket egy játék keretében a nyertesek meg is kóstolhatják majd.

A Várkert Bazár a rendezvénysorozat egyik helyszíne

Fotó: turizmus.com

V4 Karnevál – egész napos családi forgatag a Várkert Bazárnál február 11-én

A karneváli hangulatot idéző mutatványosok, családi és gyerekprogramok mellett olyan előadók koncertjein vehetnek részt az érdeklődők, mint Caramel, Lajkó Félix és az Óperentzia, a Balkan Fanatik vagy a Kerekes Band.

V4 Menük Hete – február 12-18.

A V4 Menük Hetén a SIRHA Budapest 2018 kiállításon február 7-én bemutatandó V4 menüt kóstolhatja meg a nagyközönség Magyarország számos vendéglátóegységében, a menü ételei ugyanis február 12. és 18. között szerepelni fognak az MTÜ kezdeményezéséhez csatlakozott éttermek kínálatában is.

Előhívás - #V4 filmfeszt az Uránia Nemzeti Filmszínházban február 14-17-ig

Az Uránia Nemzeti Filmszínház az MTÜ támogatásával szervezi Előhívás filmfesztiválját, melynek során a Visegrádi országok itthon ritkán vagy sosem vetített, tabutörő kultuszfilmjeit tekinthetik meg az érdeklődők.

Csík Zenekar és Nothing But The Swing koncert a Várkert Bazárban február 16-án

A részletes programlista a https://v4kozosen.hu/ weboldalon érhető el.

Kapcsolódó cikkek