Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre

Forrás: MTI/turizmus.com

 2020. május 28. 10:12

Csütörtöktől visszatérhetnek a nézők a szabadtéri sportrendezvényekre. Az ültetést korlátozzák, két néző között három széket üresen kell hagyni.

A Magyar Közlöny szerdai számában megjelent rendelet szerint a "szabadtéri rendezvény helyszínén való tartózkodás megengedett", amennyiben a rendezvény szervezője biztosítja a járvány miatti óvintézkedéseket.

A nézők csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, tehát két néző között három széket üresen kell hagyni, közvetlenül egymás mögött sem ülhetnek.

Szabadtéri rendezvénynek minősül az olyan program, amely teljes időtartamában minden oldalról fallal körülhatárolt, fedett épületen kívül zajlik, vagy amely során a nézőket az időjárás miatt sátorral védik (például cirkuszsátor), illetve azok is, amelyek a rendezvény céljából épített fallal körülhatárolt, fedetlen vagy részben fedett létesítményben zajlanak (például stadion, uszoda, szabadtéri színpad, szabadtéri mozi).

Újra lehet focimeccsre menni

Fotó: 123rf.com

Szintén látogathatók a nemzeti park igazgatóságok által fenntartott szabadtéri bemutató létesítmények.

A fesztiválokra, könnyűzenei koncertekre, táncházakra, táncklubokra, diszkókra ez a szabály nem vonatkozik, azokat továbbra is tilos megtartani akkor is, ha nem zárt helyen lennének.