A munkaerőhiány megoldása kulcsfontosságú a szektor talpraállásához

Forrás: turizmus.com

 2022. január 20. 13:26

A COVID-19 világjárvány világszerte pusztító hatással volt az utazási és turisztikai szektorra. Csak 2020-ban 62 millió munkahely szűnt meg az ágazatban. A WTTC összefoglalója a turizmus munkaerőpiaci helyzetéről.

2019-ben az utazás és turizmus volt az egyik legmeghatározóbb ágazat világszerte, amely 10-ből 1 munkahelyet biztosított, 2015 és 2019 között pedig 4 új munkahelyből 1 létrehozásáért volt felelős. 2011 és 2019 között az utazás és turizmus gyorsabban növekedett, mint a világgazdaság, és az előrejelzések szerint a következő évtizedben 100 millió új munkahelyet teremtett volna - olvasható az elemzésben.

A koronavírus-járvány megjelenésével azonban az ágazat az összeomlás határára sodródott, világszerte tömegek hagyták el a turizmust a  lezárások, kijárási tilalmak és utazási korlátozások miatt. Csak a 2020-as évben 62 millió munkahely szűnt meg a szektorban, ami 18,5 százalékos csökkenést jelent. A tavalyi évben azonban - a néhány országban tapasztalható proaktív fellépésnek köszönhetően - az ágazatban munkahelyek millióit és az ott dolgozók veszélyeztetett megélhetését mentették meg a különböző támogatási programok révén.

A WTTC 2021. októberi gazdasági előrejelzése szerint az ágazatban a foglalkoztatottság 2021-ben 0,7 százalékkal nőtt, ami 2 millió új álláshelyet jelent. Az előrejelzések alapján 2022-ben 18 százalékos növekedést várnak, vagyis az ágazat újra 324 millió főt foglalkoztathat, ami mindössze 10 millióval van a 2019-es szint alatt.Ennek eléréséhez azonban megfelelő számú elérhető munkaerőre lesz szükség. Mivel a járvány alatt sokan elhagyták a szektort, ezért az utazási és idegenforgalmi ágazatban jelenleg tapasztalható munkaerőhiány problémájának proaktív kezelése elengedhetetlen a cél eléréséhez, különösen a fejlett országokban.

A WTTC munkaerőhiányról szóló, az Oxford Economics-szal együttműködésben készült elemzése hat országra - az Egyesült Királyságra, az Egyesült Államokra, Spanyolországra, Franciaországra, Olaszországra és Portugáliára - terjed ki.

A kutatás 2021 második felére (július-december) és 2022-re összpontosít, azt az időszakot vizsgálva, amikor az utazási korlátozások enyhülni kezdtek, és amikor a kereslet várhatóan ismét megélénkül.

Miközben a növekvő kereslet miatt ebben az időszakban csökken a munkanélküliségi ráta, az utazási és turisztikai vállalkozások küzdenek a rendelkezésre álló üres álláshelyek betöltéséért, hiszen számos turisztikai alkalmazott más ágazatokba távozott.

 

A támogatási programok segítettek

A koronavírus közvetlen hatásai miatt a turisztikai foglalkoztatás 19,5 százalékkal csökkent Spanyolországban 2020-ban, ami 202 000 munkahely megszűnését jelentette. A további munkahelyek megszűnését a kormány munkahelymegőrző, kényszerszabadságolási programjának köszönhetően sikerült elkerülni. A 2022-ig terjedő időszakban a munkaerőpiac várhatóan továbbra is nehéz helyzetben marad, és az előrejelzések szerint az ágazatból átlagosan 16 000 munkavállaló hiányzik majd.

A világjárvány idején Olaszország kormánya szintén egy kényszerszabadságolási programot vezetett be, aminek következtében a munkahelyek megszűnése nem volt olyan erőteljes, mint az ágazat iránti kereslet csökkenése. A 2020-as év után, amikor az ágazatban 12,4 százalékos foglalkoztatási csökkenését tapasztaltak (ez 215 000 munkahely megszűnését jelenti) az utazás és a munkahelyek iránti kereslet növekedni kezdett. 2022-ben az előrejelzések szerint a munkaerőpiac részben alkalmazkodni fog, részben azonban - főként a viszonylag magas munkanélküliségi ráta miatt - továbbra is fennmarad majd az erős munkaerőhiány.

munkaero_123rf

Az ágazaton belüli munkaerőhiány megoldása döntő fontosságú ahhoz, hogy a turisztikai szakma talpra állhasson

Fotó: 123rf.com

Franciaországban a kormány már a világjárvány kezdete óta gazdasági segítséget nyújtott a turizmusban dolgozóknak, beleértve a Chomage Partial nevű programot, amelynek keretében a kormány a munkavállalók bruttó bérének 70%-át fedezte. Így 2020-ban csak 10,5 százalékos csökkenést mértek az idegenforgalmi ágazatban, ami 138 000 munkahely megszűnését jelenti. 2022-ben előreláthatóan a munkaerőpiac továbbra is nehéz helyzetben lesz, körülbelül 15 000 hiányzó munkavállalóval számolnak.

Az Egyesült Királyságban a kényszerszabadságra küldött munkavállalók fizetésének 80 százalékát biztosította a kormány. Ennek köszönhetően a foglalkoztatás csökkenése nem volt olyan mértékű, mint az ágazat iránti kereslet visszaesése, mindössze 6,5 százalékot mértek, vagyis 111 000 munkahely szűnt meg a turizmusban. Ettől függetlenül, a munkaerőhiány miatt 2022-ben átlagosan 15 000 munkavállaló hiánya várható a szektorban.

Portugália 2020-ban 92 000 utazási és turisztikai munkahely megszűnését jelentette, ami az ágazatban foglalkoztatottak számának 19,6 százalékos csökkenését jelent 2019-hez képest. A további munkahelyvesztést a kormány támogatási programjának köszönhetően sikerült elkerülni. A munkaerőhiány várhatóan 2022-ben is folytatódni fog, és az ágazatnak 53 000 munkavállaló hiányával kell szembenéznie. Ez azt jelenti, hogy a munkaerő-kínálat 11 százalékkal lesz alacsonyabb a keresletnél, ami az ágazatban 9-ből 1 munkahelyet jelent.

Az Egyesült Államokban 2020-ban 33,6 százalékkal csökkent a turisztikai ágazatban foglalkoztatottak száma, ami 2,05 millió munkahely megszűnését jelenti. A korlátozott szabad munkaerő-kapacitás miatt a munkaerőhiány várhatóan 2022-ben is folytatódik majd. Az ágazatnak 2022-ben átlagosan 480 000 munkahely hiányával kell megküzdenie, ami azt jelenti, hogy a kínálat 8 százalékkal elmarad majd a kereslettől, vagyis minden 13. munkahelyből 1-et nem töltenek be.

 

Mi lehet a megoldás a munkaerőhiányra?

Bár a munkaerőpiacion a kereslet és a kínálat 2022-ben fokozatosan közeledik majd egymáshoz, az ágazaton belüli munkaerőhiány megoldása döntő fontosságú ahhoz, hogy a turisztikai szakma talpra állhasson. Ehhez a WTCC által javasolt megoldás, hogy a vállalkozások és a kormányok egyaránt olyan lépéseket tegyenek, amelyek megkönnyítik a munkaerő mobilitását, a távmunkát (ahol ez lehetséges), lehetővé teszik a tisztességes munkát és szociális biztonsági hálót biztosítanak, fel- és átképzik a munkaerőt, valamint segítik az oktatást és a tanulószerződéses gyakorlati képzéseket is.