Zöld megoldások az InterContinental Budapestben

Forrás: turizmus.com

 2016. február 03. 18:24

Az InterContinental Budapest, megerősítve minősítését, idén is az egyetlen magyar szálloda, amely tagja a fenntarthatóságot és zöld megoldásokat szem előtt tartó cégeket tömörítő Green Globe szervezetnek.

Az InterContinental Budapest először 2013-ban vált jogosulttá a Green Globe-tanúsítványra, majd a követő két évben és 2016-ban sikeresen megújította minősítését.

„Szállodánk jó úton jár a fenntartható fejlődésben, melyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy az elmúlt három évben sikerült megfelelnünk a szabványoknak" – nyilatkozta Claus Geisselmann, az InterContinental Budapest szállodaigazgatója.

„Sok változtatást vezettünk be annak érdekében, hogy megfeleljünk a program követelményeinek: Ecolabeled Diversey tisztítószerekre váltottunk, mozgásérzékelő szenzorokat szereltünk fel folyosóinkon, melyek öt perc után automatikusan lekapcsolják a világítást. Szállodánk 100%-ban energiatakarékos izzókat használ világításra, és épületünk 2015 szeptemberétől teljes egészében nem dohányzónak minősül. Ezenkívül év végéig elköteleztük magunkat a kijáratot jelző táblák LED-égőre való lecserélésére, illetve egy új légkondicionáló rendszer beszerelésére" – tette hozzá Almási Csaba műszaki igazgató.

 

A szálloda felelős gondolkodásmódját az is tükrözi, hogy minden évben csatlakozik a közterületi takarítási mozgalmakhoz. A vendéglátásban elhelyezkedni kívánó hallgatóknak csoportos szakmai látogatásokat szervez a fenntartható szállodaműködtetés megismertetése céljából. Nagy népszerűségnek örvend a dolgozók körében az évente megrendezett garázsvásár, ahol az újrahasznosítás jegyében jó állapotú, használt szállodai bútorok, konyhai eszközök találnak új gazdára. (x)