Zöld utat kapott két ökoturisztikai projekt

Forrás: turizmus.com

 2017. február 06. 21:55

Két projekt kapott egymilliárd forintot meghaladó támogatási hozzájárulást a kormánytól a Magyar Közlöny 2017/16-os száma szerint.

A kormány hozzájárul a „Dunakanyar Látogatóközpont” című, és „A Bükk Keleti Kapuja” – A Szeleta Park Látogatóközpont kialakítása című egymilliárd forintot meghaladó támogatási igényű projektjavaslatok támogatásához.

A Dunakanyar Látogatóközpont projekt keretében megvalósuló komplexum célja, hogy a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság már meglévő bemutatóhelyeinek sorába illeszkedve, az adott tájegységre fókuszáló kialakítással, emberközelbe hozza a Duna-Ipoly Nemzeti Parkot. A beruházás hiánypótló, mert a nemzeti parki területen még nincs a látogatók fogadására és a természeti értékek bemutatására alkalmas magas színvonalú, interaktív és innovatív elemekkel bíró, nemzetközi jelentőségű létesítmény, ami egyúttal a természetvédelmi és ökoturisztikai tudásközpont szerepét is betöltené.

 

„A Bükk Keleti Kapuja” – A Szeleta Park Látogatóközpont kialakítása című projekt fő célkitűzése a minőségi turisztikai igényeknek megfelelő, innovatív, egyedi, országosan is magas színvonalat képviselő turisztikai attrakciók kialakítása a Szeleta-kultúrára építve, valamint a befektetőket inspiráló, húzó turisztikai attrakciók számának növelése, idényjellegének csökkentése. A fejlesztés célja, hogy az érintett területen olyan komplex, egymásra épülő, a keresleti trendeknek megfelelni képes kínálategyüttes és kiszolgáló infrastruktúra jöjjön létre, amely biztosítja a fenntartható fejlődést mind jövedelmezőségi, mind környezeti szempontból, ezáltal elősegíti a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság turizmuspiaci pozíciójának erősítését – áll a Magyar Közlönyben.