Zöldben utazunk – Felelős turizmusért pályázat

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 02. 10:14

Idén is lehet pályázni a CheckINN Green díjra, amelyet a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Magyar Turisztikai Ügynökség hozott létre a társadalmilag felelősen gondolkodó és cselekvő turisztikai vállalkozások és szervezetek elismerésére. A díj átadására ünnepélyes keretek között kerül sor.

Bár a vírusjárvány megrendítette a turisztikai iparágat, a fenntarthatósági és társadalmi felelősségvállalási szempontok most még jobban fókuszba kerültek.  Szem előtt kell tartanunk a jövőt, ezért a pályázat meghirdetésével a „zöld” turizmus hosszú távú fellendítését célzó legkiválóbb ötleteket, fejlesztéseket és szolgáltatásokat keressük. Alulról jövő kezdeményezéseket szeretnénk támogatni, ezért elsősorban a szektor innovatív megoldásokkal rendelkező kis-, közép- és családi vállalkozásainak (szálláshelyek, vendéglátóhelyek, attrakciók és egyéb turisztikai szolgáltatók) pályázatait várjuk.

A pályázat tartalma:

Olyan kezdeményezések bemutatása, melyeken keresztül a turisztikai vállalkozás hozzájárul a fenntarthatósággal kapcsolatos társadalmi szemléletformáláshoz, és mind a munkavállalói, mind pedig vendégei számára jól láthatók, az eredmények pedig mérhetők.

Pályázni lehet már működő vagy fejlesztés alatt álló olyan környezettudatos projektekkel, amelyek a hazai turizmus hosszú távú fenntarthatóságát célozzák meg. Ilyen lehet például fenntartható beszállítói lánc kialakítása, energiahatékonysági intézkedések, tervek az ökológiai lábnyom csökkentésére és a „zöld” turizmus fellendítésére, valamint a helyi kulturális és gasztronómiai hagyományok megőrzésére.

A díj 3 millió forint pénzjutalommal jár.

A pályázatokat elektronikusan kérjük szeptember 25-ig benyújtani, a CSR_dij@mtu.gov.hu email címre.

További információkért keresse fel a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány ernyőmárkájának honlapját.