10. alkalommal díjazták a legjobbakat

Forrás: turizmus.com

 2015. január 27. 18:48

31 szolgáltató, köztük 21 szálláshely és 10 vendéglátóhely vehette át január 27-én a Magyar Turizmus Minőségi Díjat a Hilton Budapest Hotelben. Az eseményen került sor a díj akkreditációjának meghosszabbítására is a megújult European Hospitality Quality rendszerében.

Az elismerést Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásáért felelős államtitkára és Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója adta át a díjazottaknak. Az elismerést jelző tábla jelenleg összesen 103 hazai szolgáltató, 84 szálloda és 19 étterem bejáratánál látható.

Glattfelder Béla megnyitó beszédében elmondta: a díj a bevezetése óta többszörösen akkreditált elismeréssé vált, minden tekintetben beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A turizmus jó teljesítményének megtartásához szükség van a szolgáltatások minőségének fenntartására, megerősítésére, a díj évenkénti átadása pedig az ösztönzés egyik kiváló formája.

 

Faragó Péter kiemelte, hogy az elismerés segíti a kis- és középvállalkozások minőségi munkáját, igazodási pontként szolgál a minőségfejlesztéshez, jobb piacra jutási lehetőséget biztosít. A rendszerben részt vevő éttermek magas számára utalva elmondta: a turisztikai és az agrárterület közötti szoros kapcsolat miatt a hagyományos turisztikai promóciót a jövőben az agrárpromócióval kívánják ötvözni, ezáltal is hangsúlyosabbá téve a külpiacokon való megjelenést. Amíg a kereslet az élményt és a minőségi szolgáltatást helyezi középpontba, a Hotelstars védjegynek és a Magyar Turizmus Minőségi Díjnak kiemelt szerep jut.

A résztvevőket szintén köszöntő Christian de Barrin, a HOTREC (a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége) vezérigazgatója elismerését fejezte ki amiatt, hogy folyamatosan növekszik a minőségbiztosítási programban résztvevők száma. Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének, valamint a HOTREC Minőségbiztosítási Bizottságának elnöke szintén elismerően szólt a díjról és a díjazottakról, hangsúlyozta, hogy az MSZéSz örömmel vett részt a munkában.  A HOTREC idén újabb 5 évre, 2020-ig meghosszabbította a Magyar Turizmus Minőségi Díj akkreditációját a megújult EHQ rendszerben.

A HOTREC által kifejlesztett európai minősítési rendszer a nemzeti és regionális vendéglátó minősítési rendszerek referenciamodelljeként szolgál, nem célja, hogy ezeket helyettesítse" – mondta Dr. Niklai Ákos, a HOTREC Minőségbiztosítási Bizottsága elnökeként. Megjegyezte továbbá, hogy a magyar pályázattal egy időben a német szállodások pályázatát is befogadták a European Hospitality Quality rendszerben.

A díj akkreditációját újabb öt évre meghosszabbító új EHQ tanúsítványt az aláírást követően átadták Faragó Péter vezérigazgatónak.

Az eseményt az ünnepélyes díjátadás zárta.

2014. évi díjazottak

Új jelentkezők

Éttermek:

Haxen Király Étterem, Budapest

Ízlelő a családbarát étterem, Szekszárd

Tenkes Csárda, Csarnóta

Vadvirág Étterem, Kozárd

Szállodák:

Art Hotel Szeged, Szeged

Budapest Airport Hotel Stáció Wellness és Konferencia, Vecsés

Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont, Kecskemét

Kristály Imperial Hotel****& Esterházy Étterem, Tata

Wellness Hotel Katalin, Gyenesdiás

Megújító pályázók

Éttermek:

Borclub Étterem és Vinotéka, Mosonmagyaróvár

La Mareda Étterem, Győr

Tanyacsárda, Lajosmizse

Tercia Fertőendréd Étterem, Fertőendréd

Tercia Hubertus Étterem, Sopron

Tercia Kópháza Étterem, Kópháza

Szállodák:

Danubius Health Spa Resort Aqua, Hévíz

Danubius Health Spa Resort Bük, Bükfürdő

Danubius Health Spa Resort Hévíz, Hévíz

Globall Sport és Wellness Hotel, Telki

ibis Budapest Centrum, Budapest

ibis Budapest City, Budapest

Mercure Budapest Buda, Budapest

Mercure Budapest Duna, Budapest

Mercure Budapest Korona, Budapest

Mercure Budapest Metropol, Budapest

Novotel Szeged, Szeged

Novotel Székesfehárvár, Székesfehérvár

Opera Garden Hotel & Apartments, Budapest

Sofitel Budapest Chain Bridge Hotel, Budapest

Spirit Hotel Thermal SPA, Sárvár

Szalajka Liget Hotel és Apartmanházak, Szilvásvárad