10 éves a Famulus

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 25. 16:19

10 éve, 2007. szeptember 1-én nyitotta meg kapuit a Famulus Business Hotel****.

A Famulus Business Hotel**** megnyitása óta fontos szerepet tölt be a Turizmus-vendéglátás szakos hallgatók gyakorlati oktatásában. Az oktatószállodában a hallgatók három- illetve hat hónapos időtartamban tölthetik kötelező szakmai gyakorlatukat - tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Happ Éva egyetemi docens, tanszékvezető.


A gyakorlati idő alatt, különböző helyszíneken, mint például a konyha, étterem, recepció vagy a housekeeping, szakképzett személyzet mellett sajátíthatják el a szakma alapjait. A féléves kötelező szakmai gyakorlat mellett a szálloda Pódium étterme helyet biztosít az Értékesítési/Felszolgálási gyakorlatnak is.

A szálloda munkatársai közül többen oktatnak is a szakon, így a hallgatók már előadásokon, szemináriumokon megismerkedhetnek a szállodai munkákhoz kötődő feladatokkal.

Magyarország első hivatalos oktatószállodája PPP beruházás keretein belül valósulhatott meg, mely a turizmus-vendéglátás szakos hallgatók gyakorlati helyszíneként azóta is sikeresen üzemel.

A 10 év során közel 1000 diák szerezhetett szakmai gyakorlatot a hotelben, többen közülük azóta is a szálloda főállású alkalmazottai, míg mások az ország számos pontján töltenek be vezető pozíciót a szakmában. A szálloda térségben betöltött jelentős szerepét mutatja az is, hogy az évesátlag kihasználtság elérte a 70 %-ot.


A szálloda 2016. január 1. óta a Széchenyi István Egyetemhez tartozik, és továbbra is szorosan együttműködik a Kautz Gyula Közgazdaságtudományi Kar Turizmus Tanszékével. További jó hír, hogy idén augusztusban a PPP kiváltás is megtörtént és az állam átruházta az egyetemre a szálloda üzemeltetési jogát.

További változást hozott az egyetem új kollégiuma, amely a központi Campusban található és az EYOF rendezvényre készült el. A Famulus Kollégiumban ezért kevesebb diák van és a fennmaradó 20 apartmant a szálloda értékesíti hostelként.

A közelmúltban lezajlott tulajdonosváltás nem befolyásolta a főképp business szegmensből érkező vendégek magas szintű kiszolgálását. A szállodának továbbra is elsődleges célja a vevői igények legmagasabb fokon történő kielégítése, a változó piaci és utazási viszonyokhoz való alkalmazkodás és kifogástalan szolgáltatás nyújtása minden esetben.

A folyamatos fejlődési törekvések részeként a szálloda a 21. századi trendeknek megfelelő, jól kommunikálható és időtálló arculatot alakított ki, melynek jellemzői a kényelem, az elegancia, a funkcionalitás és a modern design.

Emellett továbbra is kiemelt fókuszban van az, hogy a vendéglátást választó diákok szakmai előremenetelében fontos szerepet töltsön be a szálloda.

Kapcsolódó cikkek