Folyamatosan fejleszt a 10 éves Opera Garden Hotel & Apartments

Szerző: Németh Andrea

Forrás: turizmus.com

 2019. december 18. 17:54

Idén 10. születésnapját ünnepli a magyar tulajdonban lévő Opera Garden Hotel & Apartments. Fáska Gábor szállodaigazgatót arról kérdeztük, mi a titka annak, hogy egy ház a változó trendek közepette is folyamatosan az elsők között legyen.

Fáska Gábor a nyitás óta igazgatja a szállodát, fiatal szakemberként 2009-ben kezdte meg a munkát az akkor még építés alatt álló Opera Gardenben. Az elmúlt éveket a kiszámíthatóság, az állandó magas szakmai színvonal és az elhivatottság jellemezte.

Milyen koncepció mentén léptek piacra?

Fáska Gábor: Már akkor felismertük, hogy rengeteg a szép szálloda Budapesten jó lokációval, de valamivel ki kell tűnni közülük. Azt gondoltuk, ez legyen nálunk a vendégelégedettség. Arra helyeztük a hangsúlyt, hogy minél több pozitív vendégvélemény szülessen, és maximalizáljuk a vendégek értékelését a legfontosabb véleményoldalakon. Ennek érdekében kiemelt figyelmet kap a vendég a megérkezéstől a távozásig minden pillanatban, azt sugalljuk, bármilyen kérdése, problémája van, bizalommal fordulhat hozzánk, mi megoldjuk.

A szálloda 10 éve fogad vendégeket az Operaházhoz közeli Hajós utcában

Fotó: Opera Garden Hotel & Apartments

Itt nem mindig kell nagy dolgokra gondolni: felkísérjük a vendéget a szobájába, gesztusként vizet, a lobbyban limonádét vagy forralt bort kínálunk, éjszakára jó éjt csokoládét készítünk be, illetve az igényeknek megfelelő programokat ajánlunk neki.

Arra is figyelünk, hogy távozáskor lehetőség szerint ne menjen el a vendég pozitív értékelés nélkül. A koncepció bevált, a nyitást követően rövid idő alatt telt házzal üzemelt a ház, s kiváló vendégvélemények jelentek meg az online felületeken.

Tíz év nagy idő, ezalatt a szálloda is biztosan változott. Milyen fejlesztések valósultak meg?

Az Opera Garden Hotel & Apartments főként a külföldi vendégek körében népszerű. A szálloda 2009-ben 35 szobával és apartmannal kezdte meg működését a Hajós utcában, a ház 2016-ban további 12 apartmannal bővült, így összesen 47 szobája van jelenleg.

Fáska Gábor szállodaigazgató a kezdetek óta irányítja a házat

Fotó: Opera Garden Hotel & Apartments

Bővítettük a reggeliztetőt, az új apartmanok új épületszárnyban kaptak helyet, amelyet integrálni kellett az operációba. De emellett kiemelt figyelmet kapott a szoftverek és a HR-struktúra állandó korszerűsítése is, több nemzetközi szoftver bonyolította velünk pilot projektjeit a piacra lépés előtt. A szálloda állagmegóvása folyamatos volt, de a 21. századi, legújabb technológiák alkalmazása is szükséges ahhoz, hogy az élvonalban maradhassunk.

A fejlesztések folytatódnak, 2020 elején sor kerül a szállodai szobák átfogó felújítására.

Milyen eredményeket emelne ki az elmúlt egy évtizedből?

Az évek során számos díjat sikerült elnyerni. 2013-tól minden évben megkaptuk a TripAdvisor kiválósági tanúsítványát, illetve két alkalommal bekerültünk a „halhatatlanok csarnokába" is. A további, vezető vendégértékelő oldalak mindegyikén 90% feletti elégedettség olvasható.

Személy szerint mi motiválta, ami miatt hű maradt ehhez a házhoz?

A fejlesztések, átalakulások, a piaci trendek lekövetése mindig hozott új kihívásokat, illetve mindeközben más területen is ki tudtam teljesedni. Jólesett, hogy a munkámat mások elismerték, 2012-ben az „Év ifjú szállodásává" választottak. Azóta különböző pozíciókat látok el a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségében, 2012 óta vezetem Boutique hotel szekciót, illetve 2014 óta vagyok alelnöke a budapesti régiónak. Emellett szakértőként több hotelprojektben is kikérik a véleményem, fő szakterületem a bevételoptimalizáció.

Hogyan, mivel ünnepelték a kerek évfordulót?

A napokban tartottuk a hotel születésnapi partiját a tetőteraszon, ahol sok információ hangzott el az elmúlt évekből, illetve képek is szemléltették azt, hogy a siker közös, azaz a csapattagok nélkül nem lehetne élvonalban a szálloda. A torta elfogyasztása után a csapat közös ünneplésre indult.