10 milliárd szálláshelyfejlesztésre

Forrás: turizmus.com

 2017. január 16. 14:45

A kormány idén 10 milliárd forintot különített el a szálláshelyek fejlesztésére, valamint több száz milliárd forintot fordít, részben európai uniós, részben költségvetési forrásokból a kiemelt turisztikai fejlesztési térségek megerősítésére – mondta Princzinger Péter.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese az M1 csatornának kiemelte: idén indul el az az 5 éves program, amelynek révén minden magyar kereskedelmi szálláshely egy fokozatot, egy csillagot javíthat a jelenlegi besorolásán.

A turizmus fejlesztésének új iránya egyebek mellett a minőségi szolgáltatások fejlesztése, valamint, hogy a turizmusból, ami jelenleg túlnyomó részt csak Budapestre és a Balatonra koncentrálódik, a jövőben a vidék Magyarországa is vegye ki a részét – tette hozzá.

Az MTÜ vezérigazgató-helyettese a tavalyi forgalmi adatokról elmondta: 2016 első tizenegy hónapjában a külföldi és a belföldi vendégek 26 millió vendégéjszakát töltöttek el Magyarországon, ez a szám meghaladta az előző év azonos időszakának adatait.