101 szobás szálloda nyílt a budapesti zsidónegyedben

Forrás: turizmus.com

 2017. január 31. 15:34

Exe Danube Budapest néven 101 szobás szállodát nyitott Budapesten a spanyol Hotusa-csoport szállodai divíziója. Ez már a csoport második szállodája Magyarországon.

A december 20-i soft opening óta fogad vendégeket az Exe Danube Budapest, amelynek megnyitásával az Eurostars Hotel Company Budapest szállodakínálatának leggyorsabban bővülő, négycsillagos szegmensét erősíti. Az új szálloda az Asbóth utcában, a Király utca és a Gozsdu udvar szomszédságában, a bárokkal teli zsidónegyed szívében található, visszafogott, fehér homlokzatával szinte belesimulva az utcaképbe.


A korábban irodaházként funkcionáló épület közel két év alatt nyerte el mai formáját. A 60 standard, 36 komfort, és 5 superior szoba minőségi kialakításával, anyaghasználatával a Hotusa-csoport magas sztenderdjét képviseli. A belsőépítész az aktuális trendektől eltérően egy izgalmas, színes, ugyanakkor mégis klasszikus art deco stílust alkalmazott a modern igényekhez igazítva, a végeredmény pedig egy tágas, exkluzív és letisztult formavilág, funkcionális terekkel.


A szálloda természetesen lépést tart a digitális világ követelményeivel. A ma már alapfelszereltségnek számító okostévé és szélessávú internet mellett Magyarországon egyedülálló módon, az Exe Danube Budapest okos szobafelügyeleti rendszerrel működik. Ez a rendszer vezérli a fűtést és légkondicionálást, valamint az elektromos berendezéseket, világítást is a szobákban úgy, hogy a vendégeknek még a szobakártyát sem kell használniuk. A rendszer ugyanis érzékeli, hogy tartózkodnak-e a szobában, illetve hogy van-e mozgás, esetleg alszanak a vendégek, és ennek megfelelően kapcsolja be a hűtést/fűtést, illetve az elektromos berendezéseket, amennyiben manuálisan máshogy nem állítja a vendég.


„Budapest nagyon fontos számunkra, mivel idegenforgalma rendkívül dinamikusan bővül. Ha ez a növekedés folytatódik, a két meglévő hotelünk mellett a további beruházások lehetőségét is megvizsgáljuk Magyarországon" – mondta Amancio López Seijas, a Hotusa-csoport elnöke.

„A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége örül annak, hogy az Eurostarts Hotel Company már a második szállodáját létesítette Budapesten. Azon dolgozunk, hogy a magyar turisztikai kínálat a mennyiségről a minőségre váltson, a színvonalas szolgáltatásokban eszközölt beruházások pedig mind a városfejlesztés, mind a szálláshelyek építésében, hozzájárulhatnak a fizetőképes látogatók megszólításához" – nyilatkozta Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke.


Az új szállodával az Eurostars Hotel Company már 167 hotellel rendelkezik. 2016-ban figyelemre méltó növekedést ért el, 23 új szállodát adott át, ezek közül 11-et külföldön: az új Exe Danube Budapest szálloda mellett Franciaországban (1), Olaszországban (1), Portugáliában (2), Panamában (1), Kolumbiában (1), Marokkóban (1), Mexikóban (2) és a Cseh Köztársaságban (1), nyitott szállodákat a különböző láncai számára, valamint 12 hotelt Spanyolországban.