11 milliárd forintból épül Székesfehérvár új stadionja

Forrás: MTI

 2016. január 06. 11:23

Megkezdődött a székesfehérvári Sóstói Stadion lelátójának bontása. A Videoton FC új, 14 ezer néző befogadására alkalmas stadionja a tervek szerint 2017 júniusára készül el.

A bontásra ítélt Sóstói Stadion elemeinek többségét a város és Fejér megye több stadionjában, illetve határon túli településeken hasznosítják újra. A műanyag székeket több mint 30 település között osztják szét, de Székesfehérvár sportlétesítményei sem maradnak piros és kék székek nélkül. A gyep az Ikarus pályára kerül a tavasz folyamán, míg a Sóstói Stadion főépületének berendezéseit a város egyéb intézményeiben kívánják hasznosítani.

A teljes bontás áprilisra fejeződhet be a teljes bontás, a közbeszerzésen kiválasztott kivitelező május-júniusban kezdheti meg az építést.

Tizenegy milliárd forintos beruházás eredményeként várhatóan 2017 nyarára épül meg az UEFA IV-es besorolású, 14 ezer néző befogadására alkalmas modern stadion Székesfehérváron. A projekt része a környék teljes rehabilitációja, a Sóstó természetvédelmi terület megmentése, amelyre a kormány további 3,850 milliárd forintot biztosít.