1,1 milliárdból újul meg a Paskál fürdő

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 14. 12:26

A idei kitűnő forgalmi eredményeknek köszönhetően a Budapest Gyógyfürdői Zrt. bevételéből új fejlesztéseket valósít meg az elkövetkező időszakban. Szeptember elején megkezdődött a Paskál fürdő fejlesztése, melynek eredményeként Budapest egy újabb, egész éven át nyitva tartó fürdővel gazdagodik.

Ezzel párhuzamosan pedig sor kerül Európa legnagyobb műemlék- és gyógyfürdőjében, a Széchenyi Gyógyfürdőben a fürdő gépészeti korszerűsítésére.

A Paskál fürdő jelenlegi területén egy közel 1.400 m2 alapterületű, új fürdőépület kerül kialakításra. Az épületet egy kb. 900 m2 területű pince, illetve tetőterasz egészíti ki. A fedett földszinti részen épül tanmedence, baba medence, gyógymedence, vízi-bár, és kinti-benti élménymedence is.

 

Az átalakítás a jelenlegi egybeépített rombusz, illetve téglalap alakú medencék szétválasztását is jelenti. Ez utóbbi, mint nyitott úszómedence télen is üzemelni fog. Természetesen épülnek szaunák, kezelőhelyiségek, valamint egy fával fűtött orosz rönk szauna. Felújításra és átalakításra kerülnek a stand medencéi, öltözői is. A beruházás összege várhatóan 1,1 milliárd Ft. A fürdő nyitására 2016 júniusában kerül sor. A beruházás megvalósításával a Paskál fürdő folyamatos üzemű egységgé alakul át.

 

A Széchenyi Gyógyfürdő, mint Európa legnagyobb műemlék- és gyógyfürdője, az elmúlt években három, összesen több mint 3 milliárd forint értékű, jelentősebb felújításon esett át. Mindhárom korábbi nagyfelújítás a legsürgősebb, a vendégforgalom által közvetlenül érintett területekre korlátozódott, érintetlenül hagyva az esetenként 50-60 éves gépészeti rendszereket és vezetékeket.

A most megkezdődött gépészeti korszerűsítés a hideg- és termálvizes kutak rekonstrukciója mellett jellemzően az alagsori alapvezetékekre és gépházakra fókuszál. A beruházás 18 hónapon keresztül, folyamatos nyitva tartás mellett valósul meg. A korszerűsítés összege 1,5 milliárd Ft.

Információ: