125 év az európai luxus jegyében: évfordulót ünnepel a Kempinski Hotels

Forrás: turizmus.com

 2022. április 21. 13:36

Európa legrégebbi luxusszálloda-csoportja ma már 80 szállodát üzemeltet szerte a világon. 125. születésnapját jubileumi weboldallal és az évfordulóra összeállított kedvezményes ajánlatokkal ünnepli a cég.

Az idei év igazi mérföldkő a Kempinski Hotels életében. 1897-ben egy családi kézben lévő borkereskedéssel és étteremmel kezdődött a cég története, amely ma már 80 elegáns hotelből, üdülőszállodából és luxusapartmanokból álló portfóliót kezel a világ 34 országában. Több kontinensen – Brazíliától Pekingig – pedig további 26 projekt áll fejlesztés alatt.

A jubileum kapcsán, április 5-én indított weboldal bemutatja az évfordulóra összeállított különleges ajánlatok gyűjteményét, amelyek 2022. szeptember 30-ig akár 25 százalékos kedvezményt is tartalmaznak, rugalmas lemondási feltételek mellett. A weboldal kiemeli a Kempinski történetének néhány emlékezetes pillanatát, és bemutatja azokat a munkatársakat, akik ma folytatják a 125 éve elindított hagyományokat.

“A Kempinski a kezdetek óta nagy megbecsülésnek örvend. A vendéglátásban eltöltött 125 év eredményeképpen ez a hírnév ott él minden munkatársunkban, több mint 130 nemzet szülötteiben, akik fáradhatatlanul törekednek arra, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsák vendégeinknek” – mondta Bernold Schroeder, a Kempinski Hotels S.A. vezérigazgatója, a Kempinski AG igazgatótanácsának elnöke.

A Kempinski története 125 évvel ezelőtt kezdődött

Fotó: Kempinski

Folyamatos terjeszkedés világszerte

Berthold Kempinski borkereskedő és vendéglős a cég 1897-es megalapításakor elkötelezte magát a magas színvonalú vendéglátás mellett. Berlini éttermei a városban a legnépszerűbbek közé tartoztak, és a Kempinski név már ismert és kedvelt volt, amikor a cég a szállodaiparban is érdekeltségeket szerzett.

A Kempinski a következő néhány évtizedben folyamatosan terjeszkedett, először Németországban – Münchenben, Hamburgban és Frankfurtban – nyitott új szállodákat, majd kulcsfontosságú európai úti célok felé fordult. 1992-ben került a portfólióba többek között a budapesti Kempinski Hotel Corvinus és a csoport első kínai szállodája, a Kempinski Hotel Beijing Lufthansa Center.

Kínában napjainkban 21 szállodát menedzsel a szállodacsoport, amely az európai hagyományok méltó ápolása és minőségi szolgáltatásai révén olyan házakkal köthetett szerződést, mint például a nemrégiben megnyílt Universal Beijing Resort két szállodája.

A Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana, Kuba első ötcsillagos szállodája

Fotó: Kempinski

A Kempinski az ázsiai, csendes-óceáni térség mellett folyamatosan növekedett Afrikában és a Közel-Keleten is, ahol meghatározó desztinációkban a nemzetközi szállodavállalatok közül elsőként nyitott szállodákat. Az amerikai kontinensen 2017-ben debütált Kuba első ötcsillagos luxusszállodájával, a Gran Hotel Manzana Kempinski La Habanával, és azóta további üdülőszállodákat is üzemeltet Kubában és a Dominikai Köztársaságban. A vállalat hosszú távú elkötelezettségét mutatja a régió iránt, hogy a közelmúltban megállapodást írt alá a legendás brazil Laje de Pedra Hotel & Residences-szel egy 2024. évi nyitásra.

Olyan desztinációkban, mint Lombok, Dubaj, Szaúd-Arábia és Isztambul, csak az elmúlt hat hónapban tíz új menedzsment-megállapodás született.

1897-ben Berthold Kempinski a vendéglátásban korábban nem tapasztalt gesztusokkal örvendeztette meg vendégeit, mint például, hogy pohárral is lehetett bort rendelni, nem csak palackkal, valamint bevezette a féladagokat és a fix árú menüket. A Kempinski ma is szerte a világon törekszik az innovációra, ezt bizonyítják az olyan közelmúltbeli kezdeményezések, mint a „Kempinski fitnesz a szobában”, az új Titan Tikes Kids’ Club, valamint a Kempinski Discovery hűségprogram megújítása a Global Hotel Alliance-szal együttműködésben.

Kapcsolódó cikkek

A szálloda gyermeke

2022. április 10.