1,3 milliárd forintos támogatás a Club Aliga fejlesztésére

Forrás: turizmus.com

 2021. március 18. 19:12

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding leányvállalata 1,3 milliárd forintos állami támogatást kapott az egykori pártüdülő területén tervezett attrakció- és szolgáltatásfejlesztéshez.

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding nyRt. arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. március 18-án értesítette a társaság közvetett tulajdonában álló Pro-Mot Hungária Ingatlanfejlesztő Kft.-t, hogy az általa benyújtott „Turisztikai attrakció és szolgáltatásfejlesztés a Club Aligában" című pályázat pozitív elbírálásban részesült.

A döntés eredményeképp a a Pro-Mot Hungária Kft. 1,29 milliárd forint összegű támogatásban részesült.

A Club Aliga kikötőjének szomszédságában épül meg az új közösségi tér

Fotó: Appeninn nyRt.

A közlemény szerint a társaság célja, hogy a biztosított forrást is felhasználva olyan új közösségi teret létesítsen a Club Aliga területén, az ún. agóra fejlesztésével, amely jó eséllyel betöltheti a település főterének funkcióját köztéri bútorok és látványelemek elhelyezésével, valamint vendéglátóipari és kereskedelmi egységek létesítésével. A pályázati összegből a társaság létre kíván hozni egy multifunkcionális rendezvényhelyszínt is, mely a tervek szerint otthont tud adni majd szabadtéri konferenciáknak, színházi előadásoknak és szabadtéri filmvetítésnek egyaránt.

A lapunkhoz eljuttatott háttéranyag szerint a Club Aliga területén létrejövő fejlesztés fontos irányelve, hogy fenntartható színvonalú és elérhető árú szolgáltatásokat nyújtsanak hosszú távon. Ehhez elengedhetetlen olyan turisztikai attrakciók létrehozása, amelyek a jelenlegi szezonális jelleg helyett az év minden napján élményt és aktív pihenést nyújtanak az idelátogató vendégek számára – írták.

"A jelenleg elérhető fizető szálláshelyek az elmúlt években elvesztették turisztikai vonzerejüket az állagromlás következtében. Terveink szerint a területen több, különböző célcsoport részére igényekre szabottan, jellegében más, külső jegyeiben azonban azonos szálláshelyeket kívánunk kialakítani, melyekkel azonos színvonalú kereskedelmi és szolgáltató jellegű idegenforgalmi attrakciókat kívánunk megvalósítani. Ezen beruházások egyik legfontosabb eleme a kikötő szomszédságában felépülő agóra" – olvasható a közleményben.