13 séf, 13 asztal október 13-án

Forrás: turizmus.com

 2018. október 16. 10:59

Még el sem kezdődött a vacsora, már fejenként 13.000 lépésnél tartottak a felszolgálók a Kolping Hotelben október 13-án. A szálloda panoráma éttermét általában a házban lakó családok népesítik be. Ezen a különleges estén a környékbeli gasztronómia rajongók ülték körbe az asztalokat, szám szerint 13-at. Ezt a vacsorát nem azoknak találták ki, akik néhány perc alatt szeretik letudni az étkezést. A fogások előtt megismerhették a  résztvevők a készítőket. A séfek személyesen mondták el, mit rejt az asztalokra kerülő szemet gyönyörködtető kompozíció. Magyarázatot kapott az íz és az összhang. Az ételeket a Kolping Hotel étterem igazgatója, Rozner Imre által gondosan válogatott borsor kísérte hat különböző borházból.

Az este igazi csapatmunka volt

Fotó: turizmus.com

A 13 séf összefogásával hévízi konyhafőnökök együttműködését szerette volna Farkas Bálint ötletgazda erősíteni. Így jött létre az a rendezvénysorozat, ahol közösen készítenek el egy ha fogásos vacsorát. Az első vacsorának a Hotel Bonvital Brix Bisztrója adott otthont 2018. április 13-án. A hónap tizenharmadik napjának hagyományát megtartva, október 13-án a Kolping Hotelbe érkezett a séf csapat.

A tagok egytől-egyik nagy forgalmú éttermek élén állnak, és naponta több száz vendégnél kell elérniük, hogy Hévízről és környékéről ne csak a gőzölgő tó látványa jusson a vendégek eszébe, hanem a gasztronómiai élmények is. A séf csapat munkáját Zámbó Tibor, az egyik szálloda vendéglátás igazgatója mentorként segítette.

A rendezvénysorozat következő helyszíne a NaturMed Hotel Carbona, ahol 2019. április 13-án ismét 13-an egyszerre öltik magukra a szakácskabátot.