150 éves a Fény utcai Auguszt Cukrászda

Forrás: turizmus.com

 2020. március 11. 12:02

A Fény utcai Auguszt Cukrászda alapításának 150. évfordulójára a család történetét bemutató kamarakiállítással tiszteleg a dinasztia első három generációja előtt.

A kiállítás anyagának összeállításában nélkülözhetetlen segítséget nyújtott a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, az intézmény igazgatója, Kiss Imre személyesen nyitotta meg a kiállítást.

A megnyitó során Auguszt József mesélt a család történetéről, Auguszt Ibolya a desszertújdonságokról, Mécs Károly színművész pedig felolvasott egy részletet Márai Sándor: Az igazi c. regényéből, mely a korabeli Augusztot, a „budai Gerbeaud'-t jeleníti meg.

Jelenleg a cukrászdinasztia 4. generációját képviselő Auguszt József irányítja az üzlet vezetését felesége, Ibolya közreműködésével. A rendezvényen közreműködtek gyermekeik, az 5. generáció képviselői: Olivér, Apollónia és Abigél is, sőt a 6. generáció is bemutatkozott – Olivér 8 hónapos kisfia, Edvárd Jonatán.

A szülők a jubileumi évben debütáló tányérdesszertekkel az eljövendő generációkat ünneplik, így azok a gyerekek nevét kapták, és kedvenc gyümölcseikkel készülnek:

Olivér

Fehér csokoládés mangó mousse, étcsokoládé mousse és szárított csokoládé mousse

Apollónia

Étcsokoládé mousse-szal töltött étcsokigömb, sáfrányos sárgabarack ragu, szezámmagos korall

Látványnak sem utolsó egy-egy Auguszt-kreáció, ez az Abigél nevű tányérdesszert

Fotó: Auguszt Cukrászda

Abigél

Banán mousse, tejcsokoládé zselé, karamellizált banán, maracuja kaviár és kakaómorzsa

Jonatán

Fahéjas fehércsokoládé mousse, karamellizált almaragu, dulce de leche tükörbevonat, mogyorós ropogós

Az évfordulóra készült egy új tortakreáció is, mely az A150 nevet kapta (a cukrászda ikonikus E80 tortája után, melyet Auguszt József készített édesapja, Elemér 80. születésnapjára).

A150

Olívaolajos, citromos piskóta, tahini mousse, fügeragu, szezámmagos tahini bevonat