16. Magyar Grillbajnokság

Forrás: turizmus.com

 2017. október 02. 18:44

Október 7-én, a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban rendezi meg a 16. Magyar Profi Grillbajnokságot és a 3. Magyar Hobbi Grillbajnokságot a tavasszal összeolvadt két szövetség, a Magyar Grillszövetség és a Szabadtűzi Lovagrend.

A szövetségek vezetői ekkor döntöttek a fúzióról, mivel úgy ítélték meg, hogy a két szervezet céljai és vállalt feladatai hasonlóak, illetve nagyjából azonos a tagságuk is. Meggyőződésük, hogy a grillkultúrát hatékonyabban tudják népszerűsíteni a szakmában és a hobbiszakácsok körében is, ha egyesítik erőiket és eszközeiket, ezért április 29-én kimondták egyesülésüket.

Ennek értelmében a Magyar Grillszövetség beolvadt a Szabadtűzi Lovagrendbe, azonban nevét, múltjának értékeit megőrizte, és az egyesített feladatokat „Magyar Grillszövetség, a Szabadtűzi Lovagrend Állandó Grilltanácsa" néven látja el, lovagrendi kancellár vezetésével.

Az egyesület állandó tanácsa elhatározta, hogy folytatva régi hagyományokat, három évi szünet után 2017-ben ismét megrendezi az országos grill bajnokságot, sorrendben a 16. alkalommal. Folytatják a hobbi grillbajnokságot is, ennek az idei lesz a 3. rendezvénye.

A hétvégi versenyen minden olyan, 4 fős csapat indulhat - korhatármegkötés nélkül -, amelyik elfogadja a versenykiírás feltételeit és határidőre befizeti a nevezési díjat, ez a profiknál 10 ezer forint, a hobbi kategóriában pedig 4 ezer.

Október 7-én, szombaton reggel fél 9-kor tartják a megnyitót, a versenymunkákat egy „mozgó" és egy "vak" zsűri értékeli, és a nap végén az egyesített pontszámok alapján hirdetik ki a győzteseket.