20 éves a Familotel – konferencia a Kolpingban

 2014. április 07. 22:16

Az alsópáhoki Kolping Hotelben zajlik a Familotel éves tavaszi gyűlése, melynek célja a tagok tapasztalatainak cseréje és a családbarát szemlélet továbbfejlesztése.

Az 1994-ben alapított szállodalánc idén ünnepli 20 éves fennállását. Jelenleg 58 tagja van, melyhez a közép-kelet európai országok közül 2001-ben a Kolping Hotel elsőként csatlakozott. A szálloda büszke rá, hogy egyetlen magyar hotelként vállalta a szigorú feltételeket és a gyermekbarát standard bevezetését.

 

A konferenciára 70 résztvevő érkezett Németországból, Ausztriából, Olaszországból, főként szállodatulajdonosok, szállodaigazgatók. A résztvevők számára az alsópáhoki tanácskozás mellett budapesti programokat is szerveztek.

A konferencián beszámolnak a tavalyi év eredményeiről, illetve lehetőséget biztosítanak a partner cégeknek is a bemutatkozásra, öt kiállító is érkezett a rendezvényre. Itt mutatják be a Familotel Minőségi kézikönyv fő kritériumait is. A szállodák egymás között is megosztanak sikersztorikat, a workshopok központi témája is az információ és tapasztalatcsere, hiszen minden szállodának sokéves tapasztalata van a családbarát vendéglátásban.

A szállodalánc tagjai önálló vállalkozások, de céljuk közös: a családok kényelmes és tartalmas pihenésének biztosítása. Ezt rendszeresen nemzetközi mércével is ellenőrzik, így a szállodák visszajelzést is kapnak a családoknak nyújtott szolgáltatásaik minőségéről. A taggyűlés résztvevői örömmel fedezték fel a Kolping Hotel legutóbbi fejlesztéseit, és elismeréssel nyilatkoztak arról a családközpontú gondolkodásról, amit a helyszínen tapasztaltak.