200 ezer vendégéjszakát hozhat a Ryanair

 2012. január 24. 12:54

A Ryanair döntését nagymértékben segítette a Magyar Turizmus Zrt által újjászervezett Légi Marketing Alap, amelynek felhasználásával a légitársaság és az MT Zrt intenzív, közös marketingtevékenységet végez a küldőpiacokon.
A Ryanair jelentősége főleg a beutaztatásban lesz mérhető, és számítások szerint évi legalább 200 ezer vendégéjszakát – az összforgalom 2-3 százalékát – jelent a hazai kereskedelmi szálláshelyeken.

Mint ismeretes, a légi forgalom fejlesztése, Magyarország jobb megközelíthetősége érdekében az MT Zrt. szorosabbra fűzte együttműködését a Budapest Airport Zrt.-vel, illetve a hazai és a nemzetközi turisztikai szakma számos szereplőjével a megújult Légi Marketing Alap (LMA) keretében. A Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója Horváth Gergely és a Budapest Airport  menedzsmentje az elmúlt másfél évben többször is folytatott tárgyalásokat a Ryanair vezetőivel annak érdekében, hogy az ír diszkont légitársaság visszatérjen Magyarországra.
Nagy-Britannia – Németország és Ausztria után - Magyarország 3. legfontosabb turisztikai küldőpiaca, őt Olaszország követi a rangsorban. Az idén tavasszal induló járatok tehát három, hazánk szempontjából kiemelt fontosságú turisztikai küldőterülettel biztosítanak összeköttetést, ahonnan a vendégek elsősorban légi úton érkeznek.
További előny, hogy a londoni és dublini járat már az indulástól kezdve egész évben üzemelni fog. A járatindítások összhangban vannak a Magyar Turizmus Zrt. által másfél évvel ezelőtt kitűzött stratégiai céllal, miszerint elsősorban azokról a küldőpiacokról szükséges növelni a Magyarországra irányuló légi járatok számát és kapacitását, amelyek esetében a hazánkban töltött vendégéjszakák száma egyenes arányban változik a küldőpiacot hazánkkal összekötő légi járatok kapacitásával.
Nem elhanyagolható az észak-olaszországi Bolognából induló járat jelentősége sem, tekintettel arra, hogy ez teljesen új légi összeköttetést biztosít Magyarország és Olaszország között. Erről a küldőterületről elsősorban üzleti utazókra számíthat hazánk. Az olasz vendégeknek évente közel 500 ezer vendégéjszakát köszönhetnek a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek.
Az LMA jelenleg a komoly potenciállal rendelkező magyarországi nemzetközi repülőtereknek – Budapest, Sármellék és Debrecen – tud segítséget nyújtani az új légi járatok megszerzéséhez.