2017-ben nyit a Mercure Belgrade Excelsior

Forrás: turizmus.com

 2017. június 16. 11:34

Az Orbis Hotel Group megnyitja első szállodáját Szerbiában Mercure Belgrade Excelsior néven.

Az ország első AccorHotels márkájú szállodája, melyet az Orbis Hotel Group üzemeltet majd a tulajdonos LAMPSA SA.-val kötött menedzsment-szerződés keretein belül, várhatóan 2017 szeptemberében nyit.

A francia, lengyel és görög szállodaipari szereplők új együttműködésének köszönhetően a Mercure hálózat legújabb tagjával Szerbia a kilencvenhatodik ország, ahol az AccorHotels üzemel.

A híres belgrádi „Excelsior" egy világszerte több, mint 4100 szállodával rendelkező nemzetközi csoport tagja lesz, mellyel Belgrád egy új potenciális felfedezhető desztinációvá válik a világszerte ismert szállodavállalat mind a 32 millió hűségprogram-tagja számára.


„Célunk, hogy szállodahálózatunk bővítésével megerősítsük regionális vezető pozíciónkat, elsősorban erős befektetőkkel együttműködve, illetve olyan új piacokra való belépéssel, ahol eddig nem voltunk jelen. Szerbia jelentősen fejlődő piac hatalmas lehetőségekkel a nemzetközi márkájú szállodák számára.

A Mercure megérkezésével az egyetlen olyan midscale szállodamárkát vezetjük be a szerb piacra, amely egy nemzetközi hálózat erejét kombinálja a komoly minőség iránti elköteleződéssel és az otthonos szállodai élményekkel, melyek a helyi közösségekben gyökereznek" – nyilatkozta Gilles Clavie, az Orbis Hotel Group elnök-vezérigazgatója.

A jelenleg is működő Hotel Excelsior 73 szobával, étteremmel és egy konferenciateremmel rendelkezik. A neoklasszicista külső és belső hangulatával a szerb főváros lüktető szívében ideális lokációt ajánl a szálloda, mely lehetőséget ad Belgrád történelmének és jövőjének a felfedezésére. Köszönhetően az évszázados eseménydús múltjának, a hotel olyan egyedi szállást és étkezési lehetőséget kínál a vendégek számára, ahol olyan kivételes személyiségek hagyták ott a kézjegyüket, mint Ivo Andric, Jean-Paul Sartre és Josephine Baker.

„Örömmel vezetjük be a Mercure márkát Belgrádban. Az AccorHotels/Orbis csoporttal való együttműködésünk lehetőséget jelent számunkra, hogy a világ egyik legerősebb és legjelentősebb szállodavállalatának, nemzetközi disztribúciójuknak és marketingerejének a részei legyünk. Biztosak vagyunk benne, hogy ez az együttműködés segít megmutatni szállodánkat és Belgrád városát a világnak" – nyilatkozta Anastassos Chomenidis, a LAMPSA SA. ügyvezető igazgatója.

A Hotel Excelsior Beograd szállodát 1921-ben építették és 1924. március 15-én nyitották meg. Az építési projektet bécsi építészek végezték. A Második Világháború előtt a szállodát hosszabb tartózkodásokra használta több híres szerző – a Nobel-díjas Ivo Andric (aki a szállodában lakott 1933 márciusától kezdve, miközben tanácsadóként, majd a Külügyminisztérium Vezető Államtitkáraként dolgozott, továbbá a Szerbiai Irodalmi Magazin szerkesztője is volt), Milos Crnjanski, Vasko Popa – és további híres sportolók, színészek, énekesek és egyéb neves személyiségek.

Kapcsolódó cikkek