2018-ban újabb rekordévet zárt az Orbis

Forrás: turizmus.com

 2019. február 23. 11:09

2018 újabb rekordév volt az Orbis összes stratégiai célkitűzését – pénzügyi teljesítmény, portfolió-fejlesztés és tehetség-gondozás – tekintve – áll a szállodalánc közleményében.

„A 2015-ös átalakítás óta, amikor az Orbis a kelet-európai régió vezetője lett, a Vállalat minden évben új rekordokat döntve erősíti meg pozícióját. Ez idő alatt a Csoport csaknem megduplázta a szállodáinak és vendégeinek a számát, illetve a bevételét” – nyilatkozta Gilles Clavie, az Orbis elnök-vezérigazgatója.

2018 végére az Accor bejelentett egy tenderajánlatot, melynek célja további Orbis részesedés vásárlása volt, mely az aktív tulajdon-menedzsment stratégia megvalósítása volt, összhangban az Accor évekkel korábbi bejelentésével. Végül az Accor megerősítette a pozícióját az Orbis tulajdonosi szerkezetében 85,8%-os részesedéssel.

Az Orbis az egymás utáni ötödik évben ért el ismét kiváló eredményeket az üzemeltetési szinten, ami +3,8%-os RevPAR növekedésben jelentkezett, egészen 44,6 EUR-ig a teljes csoportban. A stabil működési eredmények visszaköszöntek a bevételek növekedésében (+4,1%) egészen 335,7 millió EUR-ig, illetve az üzemeltetési EBITDA 7,8%-os növekedésében (egészen 111,9 millió EUR-ig).

 

2018-ban az Orbis sikeresen megnyitott három saját-tulajdonú szállodát: ibis Vilnius Center (161 szoba), ibis Styles Warsaw Center (179 szoba) és felújítás utáni ibis Poznan Centrum (190 szoba). Emellett további kilenc szállodát nyitott több mint 1000 szobával franchise együttműködés keretében, illetve további húsz új megállapodást írt alá (több, mint 2700 szoba) a kelet-európai régióban. Így az Orbis egy átfogó, 133 szállodából (21.600 szoba) álló portfoliót fejlesztett és a legerősebb, legbiztosabb jövő előtt áll 47 újonnan nyíló szállodával (csaknem 6400 szoba). A csoport geográfiai szempontból így sokkal kiegyensúlyozottabb és diverzifikáltabb, mivel csaknem a szállodák fele franchise együttműködés keretében működik. Mivel az újonnan nyíló szállodák 87%-a is franchise üzemeltetési megállapodás, az Orbis természetesen követi a stratégiáját, hogy a csoportot könnyedebbé és flexibilisebbé tegye.
„Előre tekintve, meggyőződésem, hogy az Orbis Group erős és felkészült mind a kompetitív kihívásokra, mind a strukturális változásokra, melyet az erősebb Accor jelenlét jelent. Prioritásunk továbbra is az, hogy vendégeink otthon érezzék magukat, „Feel Welcome”, és a munkatársaink megbecsülést kapjanak, „Feel Valued”, illetve hosszútávú, komoly kapcsolatokat építsünk ki üzleti partnereinkkel. Ez a megközelítés meg fogja erősíteni a későbbi növekedésünket és lehetőséget ad a csoportnak arra, hogy a kulcsterületekre fókuszáljon” – foglalta össze Gilles Clavie a sajtóközlemény szerint.