2020-ban lassul az árak növekedése a turizmusban

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 02. 11:44

Jövőre átlagosan 1,3 százalékkal nőnek az árak a turizmusban. A szállodák az átlagot hozzák, a légitársaságok 1,2 százalékos árnövekedésre számíthatnak, az autókölcsönzők pedig 1 százalékosra – jósolja a hatodik Global Travel Forecast.

A Carson Wagonlit Travel és a Global Business Travel Association közös tanulmánya szerint a globális gazdaság 3,6 százalékkal fog bővülni 2020-ban. Régiókra bontva a szállodai szektorban a lenti számokat várja a tanulmány a hotelsmag.com cikke szerint.

Szinte mindenhol növekedés várható

Fotó: pixabay.com

Európa, Közép-Kelet és Afrika: 2,5 százalék

A tanulmány szerint két országra kell figyelni jövőre: Dániában esni, Egyiptomban pedig 4,7 százalékkal  nőni fognak a szállodai árak, miután a gazdaság megnyugszik a merényletek után.

 

Ázsia: 1,3 százalék

Az ázsiai vendéglátóipar szárnyal, a befektetések évről évre 15 százalékkal nőnek. Idén ősszel Japán rendezi a Rögbi Világkupát, jövőre pedig az olimpiát és a paralimpiát, ami jót tesz az ágazatnak.

 

Észak-Amerika: 2,3 százalék

A szállodai szektor lassan, de stabilan nő. A technológiai fókuszú területeken – San Francisco, Seattle, Vanvouver – még mindig erős a bővülés, bár ezek a városok eddig is olyan drágák voltak, hogy az üzleti utazók inkább más úti célokat választanak.

 

Latin-Amerika: –0,4 százalék

Az árak 2015-ös és 2016-os tetőzése után hosszan tartó csökkenés következett, ami – Mexikó vezetésével – talán most kezd megváltozni. 2019 első negyedévében tíznél is több szállodalánc nyitott egységeket a régióban növekedésre számítva.