2022 tavaszára készülhet el Tokaj új ötcsillagos szállodája

Forrás: turizmus.com

 2020. október 15. 18:20

2022 tavaszára készülhet el a tokaji turisztikai régió első, jelentős szobakapacitással rendelkező prémium kategóriás szállodája, az ötcsillagos Minaro Hotel Tokaj. A tematikus hotel a Szepesi család és az Appeninn Nyrt. közös fejlesztéseként valósul meg.

Csaknem 10 hektáros területen, egy korábbi bánya helyén megvalósuló ötcsillagos, tematikus szállodát építenek Tokajban, amely a hazai szállodapiacon jelentős tapasztalattal rendelkező Szepesi Richárd, valamint a Dreamland Holding Zrt.-ben idén nyáron többségi tulajdonrészt szerző ingatlanpiaci társaság, az Appeninn Nyrt. közös fejlesztéseként valósul meg.

A szálloda alapkövét márciusban tették le, azóta pedig a 2020. évi pandémiás helyzet ellenére is a terveknek megfelelően halad a szálloda kivitelezése – közölték a beruházók.

 

Felnőttbarát hotel lesz

A fejlesztők elsődleges célja, hogy a beruházás a tokaji régió meghatározó turisztikai szolgáltatójává, valamint önálló desztinációs célpontjává váljon, kiemelkedve a térség egyéb, tematikus hotelei közül, továbbá, hogy a tervezett turisztikai központtal kiegészülve egy kiváló minőségű, egész évben magas kihasználtsággal működő felnőttbarát szálláshely jöjjön létre. Az egyedi, tematikus szálloda nagymértékben növeli majd az Észak-magyarországi régió térségének minőségi szálláshely-kínálatát és a település gazdasági helyzetének fellendítéséhez is hozzájárul – írták a közleményben.

Mindemellett a hotel kivitelezése akár 100 új munkahelyet is teremthet a térségben, ugyanis a hotel megvalósításán egyszerre akár száznál is több szakember dolgozik majd annak érdekében, hogy határidőre elkészüljön a tematikus hotel.

A tokaji ötcsillagos hotel látványterve

Fotó: Minaro Hotel Tokaj

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében elnyert, csaknem 3,5 milliárd forint pályázati támogatással megvalósuló ötcsillagos hotel exkluzív gasztronómiai, valamint a tokaji vidék adta különleges borkínálatával elsősorban a felnőtt célközönséget szólítja meg.

 

Indusztriális külső, egzotikus belső dizájn

A hotel megjelenésében ötvözni fogja a „Tokaj folyékony aranyát" a dél-amerikai hangulatot idéző „Eldorádó" tematikával. A terület elhelyezkedéséből adódó, bányahangulatot idéző indusztriális külső megjelenést egzotikus, meleg belsőépítészet oldja fel ezáltal – olvasható a közleményben.

A következő hónapok során  tízezer négyzetméteren alakítanak ki egyedülálló építészeti és belsőépítészeti koncepciót, máshol nem található megoldásokat az erre nyitott egyéni és vállalati vendégkör részére. A komplexum koncepciótervét a Singer Design Kft. készítette.