Megszűnik az MSZÉSZ-ben a társelnöki pozíció

Forrás: turizmus.com

 2022. május 19. 17:23

Az MSZÉSZ főtitkára, Sárvári-Deák Zsófia a május 18-ai közgyűlés utolsó napirendi pontjának előadójaként szavaztatta a megjelenteket az alapszabály módosításáról.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tavaszi közgyűlésén elfogadták az alapszabály módosítását, amelynek értelmében

– 2023 január elsejétől megszűnik az általános alelnöki pozíció, ugyanakkor két alelnök segíti majd az elnök munkáját (2022 őszén, a tisztújító közgyűlésen már eszerint választanak új elnökséget);

– megszüntetik a gasztronómiai társelnök pozíciót, egyrészt azért, mert nem növekedett, hanem inkább csökkent az önálló éttermi tagok száma; másrészt azért, mert a megválasztott társelnök, Gendúr András eladta érdekeltségét, s felhagyott éttermi menedzseléssel, a jövőben az MTSZA minősítési rendszerében hasznosítja tudását; harmadrészt pedig azért, mert számos gasztronómiai szakmai testület képviseli a vendéglátóhelyek érdekvédelmét – indokolta a döntést a tagságnak Sárvári-Deák Zsófia főtitkár.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az MSZÉSZ a jövőben is nemcsak a szállodák, hanem az éttermek szövetsége is, hiszen, a szállodák többsége legalább egy éttermet üzemeltet, ezek speciális gondjaival megküzdve.

A közgyűlést lezáró, utolsó napirendi pontot Sárvári-Deák Zsófia, az MSZÉSZ főtitkára moderálta

Fotó: turizmus.com

Elhangzott, hogy változik a szövetség székhelye is, a Jagelló útról az V. kerületi Szent István térre költözik a titkárság.

Az utolsó napirendi pont részeként a közgyűlés egyhangú szavazással elfogadta a 2021. évi gazdálkodásról szóló beszámolót.