Fenntarthatósági díjat hirdet a Turizmus.com és az MTSZA

Forrás: turizmus.com

 2023. december 12. 15:17

A 2024. évi Turizmus Évadnyitó Gála alkalmából a Turizmus.com szerkesztősége a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvánnyal együttműködve pályázatot hirdet a turisztikai szektorban dolgozók számára a fenntartható szemlélet és elkötelezettség elismerésére szolgáló Fenntarthatósági Díj elnyerésére.

A díj célja, hogy elismerje és a szélesebb közönséggel is megismertesse azokat a személyeket, akik vezető szellemiségükkel a fenntarthatóságot a cégük/szervezetük elemi üzleti stratégiájába tudták építeni, és hiteles és példamutató fellépésükkel, innovatív intézkedéseikkel rendszerszintű változásokat tudtak elindítani a fenntarthatósági folyamatok felgyorsítására a turisztikai szektorban.

Mindemellett cél, hogy a díjjal inspiráljuk a turisztikai szektorban dolgozó vállalatokat és vezetőiket, hogy döntéseikbe integrálják a fenntarthatóság szempontjait, és olyan, a szokásos üzletmeneten túlmutató üzleti megoldásokat dolgozzanak ki, amelyekkel úttörő szerepet vállalnak és példát mutatnak ezen a téren minden iparági szereplőnek.

A díj egy szakmai és egy közönségdíj keretében ismeri el azon személyek munkáját, akik vezető szerepet vállaltak a legkiemelkedőbb fenntartható turisztikai projektekben.

A díj pályázat útján nyerhető el. Egy rövid adatlap kitöltésével kell bemutatni a projekt vezetőjét, a projekt konkrét célkitűzéseit és megvalósulását, kiemelve azon törekvéseket, amelyek segítették az adott vállalkozás fenntartható stratégiáját.

A díjra a turisztikai szektor bármely szegmenséből lehet pályázni magánszemélyként vagy vállalati projektvezetőként, meglévő vagy fejlesztés alatt álló, hosszú távú fenntarthatóságot szem előtt tartó épített projekttel vagy szolgáltatási koncepcióval.

A pályázatokat szakmai zsűri értékeli, rangsorolja, és dönt a szakmai díj odaítéléséről.

A szakmai zsűri által az első három legjobbnak ítélt pályaművet közönségszavazásra bocsátjuk, így a szakmai díj mellett egy közönségdíj is elnyerhető.

A pályázat nyertesei a 2024. február 1-jei Turizmus Évadnyitó Gálán vehetik át a díjakat.

Pályázni 2024. január 10-ig az alábbi linken lehetséges.

Bővebb információ az esemény weboldalán olvasható.


Kép: 123rf.com