2025-re készül el a budapesti reptér új, TRIBE márkájú szállodája – látványtervekkel

Forrás: turizmus.com

 2023. október 11. 11:39

Újabb hotel építése kezdődött el a WING fejlesztésében a Budapest Liszt Ferenc Repülőtéren, a Budapest Airporttal együttműködésben. A 2. Terminál bejáratától sétatávolságra található, 2018-ban megnyílt ibis Styles Budapest Airport Hotel mellett épül fel az új TRIBE.

Magyarország első, közvetlen terminál-összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, az ibis Styles Budapest Airport Hotel 2018-ban nyitotta meg kapuit a WING Zrt. fejlesztésében a Budapest Airporttal együttműködve. Szintén a WING fejlesztésében egy TRIBE márkájú szálloda érkezik a repülőtérre, várhatóan 2025-ös átadással - tájékoztatta lapunkat az ingatlanfejlesztő cég.

A TRIBE-ban az utazók számára nyújtott szolgáltatások mellett elérhető lesz egy 150 fős konferenciaterem és két tárgyaló is, emellett a legfelső, 7. emeleten fitneszterem várja a sportolni vágyókat, illetve egy skybar nyújt kiemelkedő gasztronómiai élményt és fantasztikus kilátást.

„A cégcsoportunk fejlesztésében megvalósult repülőtéri ibis Styles Hotel már a kezdetektől fogva szinte teltházzal üzemel, kimagasló vendégértékelés mellett. A fennálló vendégigényekre és az elért sikerekre alapozva érkezik 2025-ben a TRIBE hotel.

Ez lesz a brand második egysége Magyarországon, a szintén általunk fejlesztett Liberty vegyesfunkciós épületében lévő szálloda mellett. A meglévő ibis Styles és az újonnan épülő TRIBE közvetlen összeköttetésben fog működni, az együttes létrejötte pedig fontos mérföldkő lesz a repülőtér életében; a fejlesztéssel tovább bővül a repülőtéri infrastruktúra. Több mint duplájára nő a rendelkezésre álló szobaszám, a további minőségi szolgáltatásoknak köszönhetően pedig a vendégigényeket magasabb szinten tudják majd kielégíteni" – mondta Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója.

Közvetlenül a szinte folyamatosan telt házzal működő ibis Styles mellé épül az új TRIBE

Fotó: WING

„A repülőtéren és környékén rendelkezésre álló szolgáltatások, kapacitások bővítésére a növekvő utasforgalom mellett egyre nagyobb szükség van, ezért nagy örömmel fogadtuk az új hotel építésének tervét, amely a 3. Terminál projektünkbe is jól illeszkedik, és az Airport City fejlesztésünk részét képezi" – hangsúlyozta René Droese, a Budapest Airport fejlesztési vezérigazgató-helyettese.

A fejlesztés madártávlatból

Fotó: WING

Frank Reul, az Accor kelet-európai fejlesztési alelnöke kiemelte: "A Budapest Airporttal együttműködésben épülő második szállodával megerősítjük az Accor jelenlétét Közép- és Kelet-Európa egyik stratégiai fontosságú célállomásán, amely pedig egy egyedülálló lehetőség arra, hogy az egyik leggyorsabban növekvő márkánk, a TRIBE portfólióját Magyarországon is bővítsük."

A TRIBE márka élen jár a megfizethető áron elérhető, elegáns, funkcionális dizájnszállodák között. A repülőtéren megvalósuló hotel 8000 négyzetméter alapterületen 167 szobával várja majd az utazókat, a márkára jellemző közösségi szolgáltatásokkal és kortárs dizájnkoncepciójával. A hotel kibővített szolgáltatásait elsősorban az üzleti célközönségre, illetve az átutazókra szabja, és a vendégek maximális kényelmét helyezi fókuszba; a tágas étterem és a lounge terület összesen 140 fő, míg a terasz 60 fő befogadására lesz alkalmas.

Kortárs dizájnkoncepció az új TRIBE Hotel lobbyjában

Fotó: WING

A Budapest Airport hosszú távú fejlesztési elképzelései nem csak az utasterminál, hanem a hozzá kapcsolódó infrastruktúra és szolgáltatások bővítésére is kiterjednek. A terveket úgy alakította ki a repülőtér-üzemeltető, hogy az elsőként megépült hotel szomszédságában még egy szállodaépület is helyet tudjon kapni.

A hotelbővítésre felhasználható terület a tervezett többszintes parkolóház, a központi intermodális csomópont és a további irodaházakat magában foglaló Airport City fejlesztéssel integráltan került kijelölésre. Az új szállodaépület tovább viszi az ibis Styles karakteres homlokzati megoldásait, elegánsan összekötve a két épületet - a tervezőiroda ez esetben is az Aspectus Architect.

Belsőépítészeti szempontból a TRIBE új irányt jelöl ki, eltérve a meglévő, letisztult ibis Styles belső dizájntól. A nemzetközi TRIBE standardot követve egy merészebb és lendületesebb belsőépítészeti koncepció kerül megvalósításra. A belsőépítészetért az Ester's Partners felel. A szálloda kialakítása a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével zajlik; egyike lesz az első BREEAM minősítésű hoteleknek Magyarországon.

A hotel szerkezetépítési munkálatait a Swietelsky Magyarország Kft. végzi, a földmunkálatok pedig már megkezdődtek.

A WING szálloda üzletága ezidáig négy hotelprojektet valósított meg sikeresen, összesen 519 szobával. Az idei évben ez a lista tovább bővül az Ibis Budapest Stadium és Tribe Budapest Stadium szállodákkal (további 332 szobával).

A repülőtéri TRIBE hotel megépítésével pedig a cég belép a már legalább 1000 szállodai szobát megvalósított ingatlanfejlesztő vállalatok elit klubjába.