24 százalékkal nőtt a britek száma Szlovéniában

Forrás: eturbonews.com

 2015. augusztus 03. 12:31

Szlovénia nagy örömére 24 százalékkal több brit turistát üdvözölhettek az év első felében, a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva.

A vendégéjszakák 15 százalékos növekedésévek Nagy-Britannia jelenleg déli szomszédunk negyedik legnagyobb küldőországává lépett elő, sorrendben Olaszország, Németország és Ausztria után. A június ráadásul rekordot döntött, ebben a hónapban ugyanis 43 százalékkal bővült a brit turisták, 23 százalékkal pedig az általuk eltöltött vendégéjszakák száma.

 

Szlovénia az elmúlt években egyre hangsúlyosabb szerephez jutott a brit kiutazó turizmusban, a mostani növekedés egyebek mellett a nemrégiben elindult közvetlen London-Maribor járatnak is köszönhető, illetve annak, hogy Szlovénia számos rangos turisztikai szakmai eseménynek, vásárnak adott otthont az elmúlt időszakban. Ilyen volt például a 2013-ban a Travel Network Group Conference, 2014-ben pedig az ABTA Travel Convention.

Tine Murn, a Szlovén Turisztikai Hivatal Nagy-Britanniáért és Írországért felelős kommunikációs vezetője elmondta: az eredménnyel kimondottan elégedettek, és tovább dolgoznak a britek meghódításáért, hiszen ők az egyik legfontosabb piac a szlovén turizmus számára.