26. Budapest Borfesztivál

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 30. 14:53

Huszonhatodszor nyitja meg kapuit szeptember 7-10. között Európa legszebb borfesztiválja, a Budapest Borfesztivál. A Várban, a főváros legimpozánsabb panorámáját élvezve kóstolhatják meg a látogatók közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát.
A Borfesztivált megelőző napokon, szeptember 4-én és 5-én ismét megrendezésre kerül a népszerű Boregyetem. A kétnapos előadás- és kóstolósorozat minden évben a leginkább aktuális borászati témákat érinti, elismert, hiteles szakemberekkel - és nem utolsósorban kiváló borokkal.

A szakmai kóstolókon az előre meghirdetett borpárok bemutatásával, kóstoltatásával a borászok szakmai érdekességeket mutatnak meg.


Idén a Borfesztivál a nemzetközi borpiac egyik meghatározó országát, Chilét látja vendégül. A chilei borok az elmúlt évtizedekben a világ elitjébe verekedték magukat, mára kiforrott stílussal, kimagasló koncentrációval és zamatintenzitással hívják fel magukra a figyelmet.

Nagyszerű művészek, előadók műsorát élvezhetjük, a fesztivál történetében először összesen négy színpadon. Lesznek új fellépők és számos olyan művész is, akik nem először zenélnek a Borfesztivál közönségének. A világzene legkedveltebb magyar együttesei, a népzene, néptánc, és a jazz teszik felejthetetlenné a Borfesztiválon eltöltött órákat.

A Borfesztivál négy napjának zenei programját más-más stílus ihlette, melyek hangulatához leginkább illő bortípusokra is ajánlást kap a borkedvelő közönség.

A Borfesztivál elengedhetetlen programja a Szüreti Felvonulás a Népzenei és Néptánc Gála ünnepén. A szőlő- és bortermelő eleink tiszteletére rendezett színes, látványos, táncos-zenés forgatag a Szentháromság térről indul szeptember 10-én, vasárnap 12 óra 30 perctől.


Ahogy a bor nélkülözhetetlen része a gasztronómiának, úgy Borfesztivál sincs változatos kulináris élvezetek nélkül. A cél évek óta az, hogy széles kínálatot biztosítson a hagyományos fesztiválkonyhától a street foodon át a gourmet különlegességekig, hogy mindenki megtalálja a kedvére - és a borához - való falatokat.

Indo: www.aborfesztival.hu.

Kapcsolódó cikkek

Ahol főszereplő a vidámság

2017. augusztus 24.