30 éves a budapesti Kempinski, így ünnepelt a szálloda

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 30. 06:33

Élő koncerttel és különleges gasztronómiai élményekkel fűszerezett partit adott a Kempinski Hotel Corvinus Budapest.

Szeptember 29-én törzsvendégeit és üzleti partnereit invitálta egy partira a belvárosi szálloda. Megemlékeztek arról, hogy 1992 szeptemberében, nem sokkal a rendszerváltás után nyílt meg a főváros első joint-venture ötcsillagos szállodája.

A pezsgőt jégpultból kínálták a vendégeknek

Fotó: turizmus.com

Az este folyamán a meghívottak a Kempinski konyhájának jóvoltából, szó szerint kóstolhattak "halat, vadat, s mi jó falat".

Ebből a méretes tonhalból a vendégek szeme láttára készült a friss sashimi

Fotó: turizmus.com

Köszöntőjében a szálloda vezérigazgatója elmondta többek között, hogy immár a második ciklusát tölti a magyar fővárosban, amelyet második otthonának tekint, s nagyon büszke arra, hogy összesen 15 éven át vezette már a házat. Stephan Interthal ebből az alkalomból rövid interjút ad a Turizmus.com Magazin októberi számában.

Stephan Interthal (j) és Gundel Takács Gábor a színpadon

Fotó: Ambrus Marcsi

Megtudhattuk azt is, hogy a Kempinski Corvinus Budapest csapata a szálloda évfordulóját szeptember 11-én egy pezsgős villásreggelivel ünnepelte meg Etyeken. Azt a 10 alkalmazottat pedig, akik a nyitás óta dolgoznak a házban, szeptember 29-én külön gálaebéden látta vendégül a szálloda és a tulajdonosok képviselője.

A Gundel Takács Gábor moderálásával zajló partin szó esett a hotel egyik különlegességéről, a szakszerűen gondozott, kortárs magyar műalkotásokat tartalmazó Corvinus Műgyűjteményről, amelyről „Mesélő lakosztályok” címmel külön kiadvány jelent meg a közelmúltban, s amelyet a parti vendégei is ajándékba kaptak.

Kortárs festmény a szálloda egyik apartmanjának falán

Fotó: Kempinski

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest különlegesnek számít több szempontból is. A ház éttermei, cocktail bárja és kávézója például több vendéget vonz a helyi közösségből, a budapestiekből, mint a szállodából, de különleges például abból a szempontból is, hogy a teljes Covid zárlat idején sem zárt be, egyetlen napra sem, annak ellenére, hogy napokon át alig volt vendég a házban. Igaz, azóta bőségesen pótolták a kiesett bevételt, s ha nem húzódik el a szomszéd országban a háború és belátható időn belül csillapodik a rezsiköltségek emelkedése, akkor még rekordév elé is nézhet a szálloda.

Csokoládé virágok, csokoládé "földben" és csokoládé cserépben

Fotó: turizmus.com

Végezetül, a parti vendégei részesei lehettek egy élő koncertnek. A ház piano bárjában egykor fiatal zongoristaként, majd' tíz éven át zenélő Nyári Károly és két énekes lánya szórakoztatta az este közönségét.

Nyári Károly a zongoránál

Fotó: Ambrus Marcsi