30 éves a Gombás Étterem

Forrás: turizmus.com

 2020. március 13. 08:26

Gombás András szűk baráti körben ünnepelte a Gombás Étterem fennállásának 30. évfordulóját.

A pestszentlőrinci Gombás Étterem pontosan 30 éve, 1990. március 12-én nyitotta meg kapuját, azóta folyamatosan működik, dacolva a változó piaci körülményekkel, versenytársak megjelenésével, svájci frank hitelválsággal.

Az elmúlt 30 év alatt sok minden változott, de a Gombás Étteremben a minőségből soha nem engedtek. Ez köszönhető annak is, hogy Gombás András életútja szorosan kapcsolódott a Gundel családhoz, mindig is etalonnak tekintette a család gasztronómia iránti elkötelezettségét, amit egész pályafutása során képviselt.

Március 12-én, a megnyitás 30. évfordulóján családjával, törzsvendég kerületi vállalkozókkal, barátaival egy bensőséges hangulatú vacsorán emlékeztek meg az elmúlt 30 évről.

A Gombás étteremben számos bővítés és átalakítás történt az elmúlt 3 évtized alatt, egy valami azonban állandó: Fucskár Zoltán séf, aki a nyitás óta családtagként, sajátjaként kezeli a Gombás ételeit, az étterem szakmaiságát.

Gombás András (j) és Fucskár Zoltán séf

Fotó: turizmus.com

Gombás András meggyőződése, hogy az újítás és a tradíció kettőssége nem zárja ki egymást.

Az alapító ma már inkább a háttérből figyeli az étterem működését, a családi hagyományt fia, ifj. Gombás András folytatja.