30 éves az Aqua

 2014. július 08. 13:38

25,5 milliárd forintos bevétel, 400 000 vendég, 72%-os éves átlagos foglaltság és 3 millió vendégéjszaka – az 1984-ben nyílt hévízi Danubius Hotel Aqua főbb számai.

Az osztrák kivitelezésben épült szállodát a kezdetekben főként a német nyelvű vendégek látogatták, a célcsoportok azonban mára átalakultak: 40 százalékban részesednek a töltésből a német ajkú, 30-ban az orosz nyelvű, 20 %-ban a magyar vendégek.

 

A szálloda történetének egyik legnagyobb fejlesztését a 2008-ban bevezetett all inclusive szolgáltatás jelentette, ami hatalmas sikert aratott. Ezt követte a wellness-szolgáltatások bővítése, amellyel a családok felé nyitottak, majd 2010-ben egy uniós pályázat keretében a gyógyászati részleg újult meg, hogy valódi háromgenerációs szállodává váljon az Aqua, nem feledkezve meg azonban a nyitás óta fókuszban álló gyógyvendégekről sem.

És július elejétől itt is igénybe vehetőek a Danubius Hotels egy éves előkészítő munkájának eredményeképpen létrejövő Bubbles Club családbarát szolgáltatások.