40 év után újul meg Tokaj emblematikus szállodája

Forrás: turizmus.com

 2020. február 25. 13:25

Országos ismert építészirodát bíztak meg a szebb időket látott épület felújítására és minőségi fejlesztésére vonatkozó tervek elkészítésével.

Tokaj város polgármestere, Posta György osztotta meg a Facebookon a hotel tervezett felújításáról szóló információkat.

A város – és egyben a borvidék – déli kapujában álló Hotel Tokaj emblematikus épületét szinte mindenki ismeri, legyen szó helyi lakosokról vagy akár turistákról, akik a városba látogatnak. A posztból kiderül, számos pozitív vagy negatív véleményt fogalmaztak meg fennállásának lassan 40 évéről, ma egy dologban azonban mindenki egyet ért, mégpedig abban, hogy az épület jelenlegi állapotában nem méltó a névadó település vendégeinek fogadására és kinézetével a városképet is jelentősen rontja.

Így néz ki most a hotel, 2021-ben már egészen más lesz

Fotó: Tokaj Hotel

2018 szeptemberében a szálloda fejlesztésére benyújtott pályázat értékelése kedvező eredménnyel zárult, így lehetőség nyílt a Hotel Tokaj felújítására és minőségi fejlesztésére.

Január végén a projekt a fizikai megvalósítás útjára lépett, a tulajdonos megbízta a Bord Építész Stúdiót az épület tervezési feladataival.

Az országosan is ismert tervező iroda neve nem ismeretlen a régióban sem, számos borral kapcsolatos épület született a kezük alatt, mint például az Etyeki Kúria, Holdvölgy borászat, Lajvér Borház, de szintén az ő terveik alapján épül a nemrég bemutatott Sauska Borászat különleges épülete Rátkán.

Országos referenciái között olyan projektek szerepelnek, mint a Debreceni Nagyerdei Stadion, Aquaticum Strandfürdő, Hidegkuti Nándor Stadion, Nemzeti Korcsolyázó Központ, a lakóépületek között a debreceni Dóczy lakópark, vagy akár a budapesti Allure Residence.

Az előkészületi munkák és egyeztetések folynak jelenleg, várhatóan kora tavasszal elkészülnek az első koncepciótervek, melyek alapján reményeik szerint májusra megszületnek az engedélyes tervek.

A kiviteli tervek nyár végére kerülnének átadásra, és szeptemberben a kivitelező kiválasztását követően megkezdődnének a bontási munkálatok. A cél, hogy a kívül-belül megújult Hotel Tokaj 2021-es szezonban már a város és a régió nevéhez méltó körülmények között, vendégeket tudjon fogadni – írja bejegyzésében a tokaji polgármester.

A fejlesztésre a Hotel Tokaj Szálloda és Vendéglátóipari Kft. 349 685 000 forint támogatást nyert a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében   – derül ki a kisfaludyprogram.hu oldalról.