40 éves lett a Café Pierrot

Forrás: turizmus.com

 2022. október 25. 18:16

A budai Várban 1982. október 21-én nyílt meg a Café Pierrot. A kávéház 40. születésnapját képes visszaemlékezéssel köszönti a tulajdonos Zsidai Csoport, betekintést nyújtva '80-as és '90-es évek vállalkozói létébe is.

Zsidai Ilona és férje, Péter másfél éves amerikai tanulmányút után Magyarországra visszatérve döntötték el, hogy kávéházat nyitnak Budapesten – 1982-t írtunk ekkor. Nem véletlen, hogy ezen gondolkoztak, hiszen '82-től engedték már – ahogy akkor mondták – a „privát iniciatívát”, azaz a privát vállalkozásokat. Megfogadva egy osztrák barátjuk tanácsát, a budai Várban kerestek helyet és végül a kitartó keresgélés után a Fortuna utca 14-ben találták meg azt a helyszínt, ahol 1982. október 21-én megnyitották a város első privát kávéházát, a Café Pierrot-t – idézi fel a kezdeteket közleményében a Zsidai Gasztronómiai Csoport.

A kezdetek: Zsidai Ilona és Péter 1982-ben nyitotta meg a Pierrot

Fotó: zsidai.com

A Pierrot a négy évtized alatt rengeteg átalakuláson ment át mind kínálatban, mind designban, és ma már része a Zsidai Gasztronómiai Csoport portfóliójának. A cégcsoport most 40 történetben és 40 képben foglalta össze az elmúlt 40 évet. A '80-as és '90-es évekből elénk tárt fejezetekben nem csak saját történetükről mesélnek, hanem sokat elárulnak az akkori vállalkozói létről is.

A Pierrot napjainkban

Fotó: Facebook / Pierrot