5 jó indok, hogy búcsút intsünk a régi konyhai készülékeknek

Forrás: turizmus.com

 2022. május 17. 11:50

A Rational iVario főzőrendszereivel búcsút inthetünk a régi konyhai készülékeknek.
1. Több hely

Legyen szó építési költségekről vagy bérleti díjról, a helyiségbérlés drága, ezért ritka,hogy sok a hely az éttermi konyhákban. Minden élelmiszer-termeléshez nem szükséges négyzetméter több asztalra, több eladótérre fordítható. Így több hely jobban jön ki. De hogyan érjük ezt el? Például azáltal, hogy számos egyedi készüléket lecserélünk egy főzőrendszerre, mint például az iVariót a Rationaltól, amely hasonló a dönthető üstökhöz, két serpenyővel rendelkezik, és mindent megtesz, amit a tűzhely, a fazék, a serpenyő, a fritőz és az olajsütők egyben.

2. Kevesebb készülék, azonos teljesítmény

A konyhai készülékek számának csökkentése azonban önmagában nyilvánvalóan nem hoz hozzáadott értéket, hiszen egy készülékkel ugyanazt a teljesítményt kell produkálni. Az iVario például ezt egy erős fűtőrendszerrel teszi, amelyre az egész serpenyőlapon is rendkívüli precizitás jellemző. Ez például a modern konyhák esetében azt jelenti, hogy mindössze 2-3 perc alatt éri el a 200 fokos hőmérsékletet, miközben gondoskodik arról is, hogy a rizspuding ne ragadjon le és ne forrjon túl.

3. Nagyobb egyszerűség

A magas fluktuáció jól ismert kihívás a vendéglátóiparban: ha új munkatársakat találtak, ki kell őket képezni a konyhai eljárások és készülékek terén. Ez időigényes, hiszen a professzionális konyhai berendezések megfelelő működtetéséhez gyakran sok tapasztalat szükséges. De van egy másik út is. Vannak könnyen használható főzőrendszerek, amelyek intelligens támogatást nyújtanak a napi munkában. Az iVario például átveszi a főzést, a sütést és a forralást, és jelez, ha például a steaket meg kell fordítani. Ez a képzési követelményeket minimálisra csökkenti még képzetlen személyzet esetén is.

4. Kiváló minőségű élelmiszer

Természetesen a vendégek bizonyos szintű elvárásokkal érkeznek: a kiszolgálásnak, a hangulatnak és az ételeknek megfelelőnek kell lenniük. Mindig. A konyhai felszerelésnek is ki kell vennie a részét, és folyamatosan jó minőséget kell nyújtania. Ellenkező esetben az ingadozó eredmények miatt sok ételpazarlás vagy elégedetlen vásárló lesz. És ezeket senki sem akarja. Így például a minőség biztosítása érdekében használhat olyan főzőrendszereket, mint az iVario, amelyek számos rutinfeladatot látnak el, és jelzik, ha a séfnek be kell avatkoznia az elkészítési folyamatba. A jó eredmény garantált.

5. Pénzt és munkaidőt takaríthat meg

Ha egy étterem nyereséges működtetéséről van szó, az idő és a pénz két fontos paraméter. És itt is támaszt nyújthat a megfelelő felszerelés: kevesebb élelmiszer-pazarlás, kevesebb energiafelhasználás, kevesebb tisztítási idő is már lényegesen jobb eredményeket hozhat. Ha ugyanazon étel elkészítése egy modern főzési rendszerrel 40 százalékkal kevesebb energiát igényel, mint a hagyományos konyhai technológiával, és még 4-szer gyorsabb is, akkor el tudja képzelni, hogy mennyi időt és pénzt takaríthat meg.

Kapcsolat:

RATIONAL Magyarország
Bemutató- és tréningközpont

1152 Budapest
Szentmihályi út 167–169.
AsiaCenter, Nyugati szárny 2.emelet

E-mail: info-hungary@rational-online.com
Web: https://www.rational-online.com

(X)