5 ok, amiért jó szállodásnak lenni

Forrás: ehotelier

 2017. április 25. 13:08

Az ehotelier összeállított egy tíz pontos listát, amelyben a szállodai szakma pozitívumait mutatják be. Az alábbiakban ebből hoztunk el ötöt.

1. Azonnali eredmények. A termék-alapú üzletekkel ellentétben a szállodaiparban nem kell egy teljes szezont várni, hogy kiderüljön egy ötletről, hogy sikeres-e. Ezáltal sokkal dinamikusabban fejlődő szakma.

2. Különböző személyiségek, különböző kultúrák. A szállodák nagyon sokféle területen foglalkoztatnak a konyhától a pénzügyön és a gépészeten át a szobákig. A különböző területek pedig különböző karaktereket igényelnek, mely rengeteget ad hozzá a munkahelyi környezethez és számos lehetőséget rejt magában.


Fotó: Wikimedia

3. Sosem tudhatod, épp ki bukkan fel. A vendégek számos területről érkezhetnek, lehetnek hírességek, komoly vállalati vezetők vagy “átlagos” emberek. Sehol máshol nem lehet ennyi új emberrel találkozni, akik emellett folyamatosan tesztelik és fejleszti az alkalmazottak nyelvi készségeit. Kiváló tanulási lehetőség kulturális és nyelvi szempontból egyaránt.

4. Étel- és italszakembert nevel. Egyszerű vendégként senkinek sincs lehetősége hosszú percekig feltartani egy séfet, hogy meséljen a választott ételről és annak elkészítéséről. A kollégák azonban első kézből ismerhetnek meg szakmai titkokat.


Fotó: Pexels

5. Változatos. Nincs két ugyanolyan nap a szállodaiparban. A piac dinamikusan változik új csoportok és új vendégek érkeznek nap, mint nap. Nem lehet pontosan kiszámítani, mi fog történni. Ez talán stresszes lehet, ugyanakkor az nehézségek megoldása büszkeségre adhat okot.

Kapcsolódó cikkek