5 Senses a Rationaltól

 2014. május 18. 22:29

Mintegy 25 szakember és 2 sztárséf, Széll Tamás és Magos Zoltán előtt mutatta be innovációját, a SelfCooking Center® 5 Senses-t a Rational International AG. május 15-én.

A főzőshow-val egybekötött bemutatón Szekeres Tibor, a cég magyarországi képviselője elmondta: ez az első olyan főzőrendszer, mely – a szakácsokhoz hasonlóan – mind az öt érzékszervét használja. Vagyis, érzékeli a sütőtérben uralkodó feltételeket; felismeri a méretet, a mennyiséget, a termék állapotát, ez alapján kiszámolja a barnítás mértékét; előre gondolkodva határozza meg az ideális főzési útvonalat; megtanulja és előnyben részesíti irányítójának konyhai szokásait; és folyamatosan tájékoztat arról, mit csinál éppen. Négy intelligens kisegítő funkciója van: az eredmény elérését segítő iCookingControl, az egyenletes ételminőséget biztosító HiDensityControl, a különböző ételek egy időben való elkészítését támogató iLevelControl, valamint az Efficient CareControl névre keresztelt automatikus tisztítórendszer.

A résztvevők a Papp Zsolt séf által vezetett főzőshow során szerezhettek személyes benyomást a berendezés tudásáról. Az egész délutánt felölelő programon báránygerinc készült datolyás-fügés kuszkusszal, steak rozmaringos burgonyával, angus hamburger, valamint tenger gyümölcsei trió grillezett zöldségekkel. A teljesítmény prezentálására a hat tálcás gépben 1 tálca csirkecombot és 5 tálca csirkemellet is megsütöttek.

Szekeres Tibor elmondta: kifejezetten a séfek kérésére, az a la carte üzemre készülve tették lehetővé a 5 Senses-ben, hogy a beépített maghőmérőn túl akár három maghőmérővel lehessen egyszerre dolgozni. Az innováció előnyeit minden Rational SelfCooking Center® whitefficiency®-t felhasználó élvezheti, hiszen a szoftver ingyenesen letölthető a cég weboldaláról.

A technológia Németországban három nappal korábban, május 12-én debütált.