50. könyvét egy szállodának írta Boldizsár Ildikó

Forrás: turizmus.com

 2018. november 06. 11:41

Hivatalosan is bemutatták az alsópáhoki Kolping Hotelben a Bobóország meséi könyvsorozat folytatását, amelynek címe: Kisvíziló születik.

A szerzőt, Boldizsár Ildikót sok család várta a hosszú hétvégét a szállodában töltő vendégek közül. Boldizsár Ildikóval Baldauf Csaba szállodaigazgató beszélgetett a könyv születésének körülményeiről. A mesekönyv ötlete a szállodaigazgatótól származik, hiszen őt és kollégáit kérdezgették a gyerekek nap mint nap, hogy kicsoda Bobó, a szálloda kabalaállata. Honnan származik, hogy született, miért lakik itt a hotelben? Baldauf Csaba úgy érezte, ezekre a kérdésekre mesében lehet jól megtalálni a válaszokat, és felkérte az ismert írót és meseterapeutát, hogy öntse szavakba Bobó múltját. A nagy sikerű első rész végén társra is talált Mimi, a vízilólány személyében. A 2016-os első kiadás után már meg is jelent a folytatás, ahol újabb családtag érkezik Bobóékhoz.

Boldizsár Ildikó és Baldauf Csaba az új könyvvel

Fotó: turizmus.com

A könyvbemutatón a kis rajongók fejből fújták a víziló családhoz kapcsolódó érdekességeket. Az esemény fénypontja pedig a főhősök érkezése volt: Mimi és a kis Pikkó is meglátogatta a szerzőt és a gyerekeket. Az írónő aláírása sok ki büszke tulajdonos könyvébe bekerült, akik a családi pihenés után majd otthon is vízilómesével fejezhetik be a napot.

A Kolping Hotel a mesekönyvek értékesítésének bevételét mindig jótékony célra fordítja. Az első könyv bevételeiből 2,2 millió forint adománnyal támogatták a Zalaegerszegi Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványt.

Kapcsolódó cikkek

Ötéves a Bubbles Club

2018. október 18.