Új szárnnyal és 56 szobával bővült az esztergomi Adalbert Hotel

Forrás: MTI

 2020. augusztus 31. 20:51

Esztergomban átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát: a Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola egykori kollégiumából 56 szobát alakítottak ki 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatással.

Az elmúlt időszakban megkezdődött a Bazilika több évre tervezett felújítása, megújult a Szent Anna-templom és ebbe a sorba illeszkedik az Adalbert Hotel új szárnyának kialakítása – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a hétfői átadáson. Soltész Miklós hangsúlyozta: az ingatlan kiszolgálja majd a 2021 szeptemberében zajló Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjait is.

Kovács Viktória, a Szent Adalbert Központ igazgatója elmondta, a hotel Szent Tamásról elnevezett szárnya háromcsillagos minősítéssel üzemel. Az épületben egyszerre 110 vendéget fogadhatnak 56 szobában. A szobák közül 13 egyágyas, 36 kétágyas, továbbá 6 apartman és egy kétlégterű, családi lakosztály található benne.

A hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnya háromcsillagos minősítéssel üzemel

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

A hotel másik épületrészében 38 szoba található, 80 férőhellyel.

A modern, letisztult külső és belső térrel rendelkező épület kielégíti az üzleti vagy szabadidős céllal Esztergomba érkező látogatók igényeit.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye beruházásában megvalósult fejlesztés teljes költsége meghaladta az 1,2 milliárd forintot, melyet több állami támogatásból finanszíroztak – ismertette az igazgató.