60 szobás hotel épül Pápán

Forrás: turizmus.com

 2021. március 19. 10:52

A négycsillagos szálloda fedett-zárt kapcsolatot kap majd a szomszédos Pápai Gyógy- és Termálfürdővel.

Négycsillagos szálloda épül Pápán a Várkertfürdő mellett – írja a közbeszerzési adatok alapján a magyarepitok.hu. A TED-en most a projekt tervezői közbeszerzése jelent meg, amely többek közt tervezői-művezetői feladatok ellátását is tartalmazza.

A szövegből kiderül, hogy az épület fedett-zárt kapcsolatot kap a szomszédos Pápai Gyógy- és Termálfürdővel. A majdani nyertesnek meg kell vizsgálnia annak a lehetőségét, hogy a szállodát kiszolgáló funkciókat részlegesen a Várkertfürdő épületében helyezzék el.

A pápai Várkertfürdő strandja

Fotó: varkertfurdo.hu

A kiíró Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. észak-déli tájolású, középfolyosós épületet javasol a szállodához. A tervező feladata lesz megvizsgálni, hogy üzemeltetési szempontból kettő vagy háromemeletes épület az ideálisabb. A kedvezőtlen talajviszonyok miatt alagsori szint építése nem, vagy csak korlátozottan támogatott.

A kiírás mindezek mellett előírja 54 kétágyas standard szoba és 6 lakosztály, egy 35 négyzetméteres medence, három lift és egy 50 fős konferenciaterem tervezését.

Megvizsgálandó továbbá egy, a tetőszintre elhelyezett wellnessközpont kialakítása, amely csak a szállóvendégek számára elérhető. A wellnessrészleg merülőmedencét, szaunavilágot és masszázshelyiségeket foglalna magába, napozóterasszal és bárpulttal kiegészülve.