7 százalékos REVPAR növekedés tavalyhoz képest

 2013. május 08. 18:29

Sajnos nem a magyarországi helyzetet jellemzi a címben szereplő adat, de talán reményt kelt a Kecskeméten most megnyílt Four Points by Sheraton szállodának. Ugyanis az irigylésre méltó növekedést a szálloda franchise névadója, a Starwood Hotels tudhatja magáénak.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége május 8-9-i közgyűlésének első napján, a kecskeméti Sheratonban Thomas Willms (képünkön a szálloda bejárata előtt, Polgár Tibor szállodaigazgató jobbján) a Starwood Hotels and Resorts első alelnöke prezentációjából ismerhettük meg a gazdasági válságot meg sem érző szállodavállalat eredményeit.
Thomas Willms többek között elmondta, hogy a világ több mint 100 országában 1050 szállodát a márkanevei alatt tudó vállalatóriás részvényeit 12,2 milliárd dolláron jegyzik a tőzsdén, New Yorkban.
A Starwoods jelenleg is óriási expanzióban van, több mint 350 szállodájuk (tulajdonban, menedzsment- vagy franchise szerződéssel) áll megnyitás előtt, s ezeknek egynegyede Kínában. A távol-keleti ország azért is kiváló terep a cégnek, mert a kínaiak nagyon szeretik a brandeket, s a Starwoods is arra esküszik, hogy csak húzó márkanevekkel lehet több millió törzsvendéget a céghez kötni. A Starwoods jelenleg 9 márkát tudhat magáénak, ezek a Le Meridien, az Aloft, a Westin, a The Luxury Collection, a W Hotels, a St Regis, az Element, s végül, de nem utolsó sorban a Four Points és a Sheraton.
Thomas Willms reményét fejezte ki, hogy nagyon eredményes lesz a kecskeméti szálloda, amely azok kevesek egyike, amelyek nem Budapesten üzemelnek, s mégis nemzetközi lánchoz tartoznak. Ha így lesz, akkor lehet majd igazán büszke a Kraft & Associates tanácsadó cég, amelynek a közvetítésével kötött szerződést az építtető és a Sheraton.