75 millió külföldi turista 221 mrd dollárt költ – az USA-ban

Forrás: turizmus.com

 2015. június 02. 15:38

Június 1-jén megkezdődött az USA legnagyobb beutaztató turisztikai vására az évente ismétlődő International Pow Wow (IPW). Az eseménynek ezúttal Orlando ad otthont.

A nyitó sajtótájékoztatón Roger Dow a U.S. Travel Association (az ágazat valamennyi szereplőjét tömörítő érdekvédelmi szervezet) elnök vezérigazgatója többek között azt emelte ki, hogy Obama elnök adminisztrációja felismerte a turisztikai ipar fontosságát és munkahelyteremtő képességét, valamint azt, hogy a vízumkönnyítések eredményeként tovább erősítették a kapcsolatokat a világ legnagyobb küldő piacának számító Kínával, amelynek köszönhetően jelentősen megnövekedett az ázsiai országból az USA-ba beutazók száma.

Christopher L. Thompson a Brand USA (az USA nemzeti promóciós szervezete) elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a növekvő nemzetközi látogatószám milyen pozitív hatást gyakorol az amerikai gazdaságra. Szólt arról is, hogy komoly erőfeszítéseket tesznek az amerikai vízum megszerzése és az országba való belépés megkönnyítése érdekében és a nagykövetségekkel együtt, világszerte tovább dolgoznak az USA-ról alkotott kép javításán.

 

A legfontosabbnak azt nevezte, hogy 2014-ben 75 millió beutazót üdvözöltek az USA-ban, akik 221 milliárd dollár költöttek el az országban. Az ambiciózus cél az, hogy a látogatók száma 2221-re elérje a 100 milliót. Ennek érdekében inspiráló fogyasztói kampányt indítottak a 14 legfontosabb nemzetközi piacon, amelynek részeként nagyszabású promóciós filmmel ünneplik a nemzeti parkok 2016-os centenáriumát, amire már ellőre, több mint egymillió jegyet értékesítettek.

A Brand USA a kormányzati együttműködés mellett a turisztikai ipart lefedő több mint 500 partnerrel – közte olyan internetes foglalási óriás portálokkal, mint az Expedia, az Orbitz és a Tripadvisor - is közösen dolgozik a beutazási növelése érdekében. Emellett 13 nyelven jelentetik meg azt az amerikai beutazást inspiráló kiadványt, amellyel 30 nemzetközi turisztikai vásáron 1,6 millió tour operátort érnek el.

 

Tudósítónk, Érsek M. Zoltán felvételein Christopher L. Thompson, illetve a nemzeti parkokat népszerűsítő Smokie Bear az IPW nyitó sajtótájékoztatóján

ÉMZ