800 ezer eurós beruházás a New York Palotában

Forrás: turizmus.com

 2022. február 25. 11:40

Meghosszabbította stratégiai együttműködését az Anantara és az Eventrend Group. A közelmúltban aláírt szerződésben nagyobb volumenű beruházásokban is megállapodtak, amelyek főként a New York Palace vendéglátását érintik.

Az egyezség alapján az Anantara és az Eventrend Group megújították és meghosszabbították a már meglévő együttműködési, bérleti és üzemeltetési szerződésüket. Ennek része többek között az is, hogy milyen gasztronómiai fejlesztési irányt kell vennie a hazai történelmi létesítménynek. Ezek alapján több változás is várható a patinás épületben - az Eventrend Group részéről mintegy 800 ezer eurós beruházási értékben - tájékoztatta lapunkat az Eventrend.

Elsőként már idén nyáron megnyílik a New York Kávéház első emeletén a White Salon elnevezésű, kortárs, magyar gasztronómiai fókuszú, leisure dining étterem. A tervek szerint ez lesz a hotel legmagasabb gasztrominőséget nyújtó, egyedi kialakítású, könnyed, ám megfizethető étterme, amely jó eséllyel kerülhet majd a top éttermek sorába. A White Salonhoz az Eventrend Group önálló, csak ehhez dedikált konyhát és csapatot is épít a házon belül.

Az Atriumból nyíló Nyugat Bár Poet Bar néven folytatja tovább: itt az Anantara sztenderdeknek megfelelő unikális signature koktélokat és kreatív bárfoodokat kínáló szállodai bár születik majd a közeljövőben.

A megállapodás aláírói balról: Javier Mármol - VP Luxury Operations and Quality. Operations Dept., Alexander Dürr - senior director of operations, Kőrössy Zoltán, az Eventrend alapító-tulajdonosa és Magyary Jenő ügyvezető igazgató

Fotó: Eventrend

Hasonló átalakuláson ment át 2021 őszén az Atrium is, ahol egész nap könnyed, kreatív snack ételeket szolgálnak fel a vendégeknek. Az Anantara sztenderdeknek megfelelően már felfrissült a teljes szállodai reggeli kínálat, a közeljövőben pedig megújul és modernizálódik a New York Kávéházat ellátó konyha, és a vendégek által használt éttermi eszközöket is újra cserélik, illetve a bankett terület is új arculattal jelenik meg.

Az Anantara és az Eventrend Group a New York Kávéház elmúlt 13 éves teljesítményét hazai és nemzetközi szinten is kimagasló sikerként értékelik. Közös céljuk, hogy minél több vendég látogasson el a patinás falak közé, akárcsak az, hogy a New York Palace kiemelkedő gasztronómiai és üzleti ékköve legyen az Anantara európai hálózatának.

Az Anantara 2020 első negyedévében vette át a korábban Dedica Anthology, azt megelőzően pedig az olasz Boscolo Hotel néven üzemeltetett New York Palace épületegyüttest, és ezzel a New York Palota csatlakozott az Anantarát is magába foglaló Minor Hotels több mint 500 hotelt felölelő portfoliójához.

Az első ilyen megállapodást az Eventrend Group még 2009-ben, az olasz Boscolo cégcsoporttal írta alá. A szerződés a New York Palace vendéglátóipari szolgáltatásaira vonatkozott, azóta is a magyar cégcsoport felelőssége és tiszteletteljes feladata ennek ellátása.

Fazekas Tamás, a New York Palace general managere elmondta: az Eventrend Grouppal az elmúlt 13 évnyi együttműködés bizonyította azt, hogy egy ennyire speciális és nagy volumenű szállodai vendéglátás-szolgáltatás szakértői kézben, sokkal kimagaslóbb teljesítményt tud elérni, mint egy normál szálloda keretein belül.

Hozzátette: büszke arra, hogy az Eventrend Grouppal folytatni tudják az együttműködést és további távlatokat tudnak közösen megnyitni, annak érdekében, hogy az Anantara New York Palace Hotel egy ikonikus, 5 csillagos, luxus hotel szerepét tudja betölteni a budapesti szállodai piacon.

Az Eventrend Group két alapító-tulajdonosa, Kőrössy Zoltán és Nagy Gábor hozzátette: cégcsoportjuk életében is hatalmas megtiszteltetés, hogy egy olyan, több mint 500 hotelt üzemeltető nemzetközi szállodavállalat szavazott bizalmat ismét az Eventrend Groupnak, mint az Anantara. A hazai holdingvállalat csodálatos kihívásnak tartja Magyarország legnagyobb volumenű hotel F&B egységének irányítását, működtetését, és továbbfejlesztését.