Közel 700 négyzetméteres szabadtéri jégpálya Székesfehérvárott

Forrás: turizmus.com

 2015. január 21. 10:50

Ha az időjárás engedi, a Kori Liget március 15-ig várja a vendégeket a székesfehérvári Zichy Ligetben.

A 700 négyzetméteres jégpálya a város szívében, a Zichy Liget zenepavilonja körül helyezkedik el, a hét minden napján reggel 8 és este 10 óra között nyitva tart.

 

A szomszédságában lévő hütte a pálya nyitva tartása alatt retro ételekkel, hamburgerrel, gofrival,  forralt borral és meleg teával várja a vendégeket, a megvásárolt ételek és italok a pálya mellett felállított teraszon is elkölthetők.Felnőtt és gyermek korcsolyák kölcsönzésére egyaránt van lehetőség, a jegyet váltók az öltözőszekrényeket ingyenesen használhatják.

Az üzemeltetők a nem fehérvári csoportoknak 50 százalékos kedvezményt adnak, de a legfontosabb, hogy Dr. Cser-Palkovics András polgármesternek köszönhetően a helyi iskolák ingyenesen használhatják a jeget, ez a 2013-14 téli időszakban közel 25000 iskolás gyermek téli testmozgását tette lehetővé, kiegészítve a testnevelés órák szabadtéri lehetőségeit.

.

 

Az idei enyhe téllel dacolva a jégpálya felülete a mindennapi éjszakai felújításnak köszönhetően tükör sima felülettel várja a napokban a 100000. gyermeket, aki ezen a pályán fejlesztette az elmúlt 4 évben korcsolya tudását az iskolai látogatások keretein belül. A liget adottságait kihasználva a következő években lagúna szerű jégfolyósok kialakítását tervezik az üzemeltetők, melyet a Város önkormányzata is támogat. Ezen beruházások után Székesfehérvár téli időszakának ékszerdoboza valósulna meg a Zichy Liget gyönyörű fái között.