Egy évvel a nyitás után már kategóriája legjobbjai között a LUA Resort

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. június 20. 06:30

A magas színvonalú, unikális szolgáltatásoknak, a tudatosan megválasztott koncepciónak és a folyamatos fejlődésnek egyaránt nagy szerepe van abban, hogy működésének első évében magas vendégelégedettséget és hangos szakmai, nagyközönségi sikereket ért el LUA Resort***** Balatonfüred.

Amint arra neve is utal, az északi part első ötcsillagos, felnőttbarát szolgáltatásokat kínáló szállodáját a kiemelkedő színvonalú (luxurious) és formabontó (unconventional) szolgáltatások, valamint a felnőtt elvonulás lehetősége (adult) teszi különlegessé. A letisztult természetesség és a luxus itt kéz a kézben jár, lehetőséget ad a minőségi énidő eltöltésére.

A szobákból csodás panoráma élvezhető

Fotó: LUA Resort

Az élményt az egyedi vízparti lokáció és az ebből fakadó kivételes vízparti örömök teszik teljessé.

Minden évszakra jut újdonság

A LUA Resort által képviselt, a gasztronómiát, a wellness- és spa-kezeléseket, valamint a szabadidős lehetőségeket egységes keretbe fogó, komplex filozófiának fontos része a vendégek visszajelzéseinek folyamatos monitorozása és ennek nyomán új fejlesztések megvalósítása – tudtuk meg Gortvai Viktor szállodaigazgatótól.Szolgáltatásaikat tavaly – a több lábon állás és a négy évszakos kínálat megteremtésének jegyében – októberben multifunkcionális, vízparti rendezvényhelyszínnel bővítették. A LUA Events-ben a foyer-hez 220 fő befogadására alkalmas, 3 részre szekcionálható rendezvényterem kapcsolódik, a tágas terek a kisebb és nagyobb, kötött és kötetlen eseményeknek egyaránt jól állnak, tematikától függetlenül. A faltól falig tartó üvegfelület csodás balatoni panorámát kínál, ugyanakkor, a rendezvények elvárásai szerint, teljes mértékben sötétíthető. A helyszínt környezettudatos rendezvényhelyszínként, fenntartható megoldásokkal működtetik, ez a gasztronómiai koncepcióban is visszaköszön.

A LUA Events tetején kialakított, lazább koncepciót követő LUA Boutique RoomZ szobái fiatalosak, letisztult dizájnt követnek. Összesen 17, ötcsillagos kényelmet nyújtó lakóegység (14 szoba és 3 apartman) közül lehet választani, melyeket brunch jellegű gazdag büféreggelivel kínálnak.  A Balaton és a Tihanyi-félsziget zavartalan panorámáját kínáló RoomZ vendégei szabadon dönthetnek arról, hogy igénybe veszik-e a szálloda ötcsillagos szolgáltatásait, vagy élvezik az intim nyugalmat.

LUA Boutique RoomZ szobái nagy szabadságot adnak

Fotó: LUA Resort

Május végén adták át a Balaton egyik első rooftop bárját. A Kékszalag PORT kikötő épületének tetején kialakított The View by LUA-ba érkezők a koktélok mellett a balatoni éjszakák magával ragadó hangulatába is belekóstolhatnak. Az új, kozmopolita egység mottója: A kilátást ígérjük, de annál sokkal többet adunk!

A nyár a LUA Resort-ban sem lehet teljes a strandolás élménye nélkül. A közvetlenül a szálloda előtt kialakított 3000 négyzetméter alapterületű partszakaszon az exkluzív LUA Beach várhatóan június végére készül el. Ezzel válik a pihenés élménye még teljesebbé és zavartalanabbá a szálloda vendégei számára. Minden szobához dedikált pihenőágyak és napernyő tartozik, a vendégek a Balaton vizére épített lebegőstégen, az infinity medencében és grillteraszon élvezhetik a tó örömeit, napkeltétől napnyugtáig.

Különleges élményt ad a a Balaton vizére épített lebegőstég

Fotó: LUA Resort

A gasztronómiai élményekről a vízparton az újonnan épülő grillterasz és koktélbár gondoskodik.

Rangos elismerést kapott az étterem és a szálloda

Nagy elismerés, hogy a Noon Restaurant & Lounge a Dining Guide idei top 100 éttermének listáján a 75. helyen szerepel. A LUA Resort ugyanebben a kiadványban a 8. lett a top 10 ötcsillagos magyarországi szállodák között.

„Óriási öröm számunkra, hogy szállodánk viselheti a „Legjobb új vidéki szálloda 2022" címet! Külön büszkeség, hogy a NOON Restaurant bekerült a legjobb vidéki éttermek közé" – nyilatkozta szerkesztőségünknek a szállodaigazgató, hozzátéve, hogy éttermük gasztronómiai koncepcióért Pintér Károly felel, munkáját a két Michelin-csillagos séf, Pesti István támogatja.

A NOON Restaurant a legjobbak közé került

Fotó: LUA Resort

A díjakat – ami nem más, mint a minőség mércéje – a nagyközönség számára meghirdetett nyílt, valamint szigorú szerkesztőségi szavazás után ítéli oda a kiadó minden évben azoknak a szolgáltatóknak, amelyek kiemelkedően magas szolgáltatást nyújtanak saját kategóriájukban.

„A Best of Budapest & Hungary elismerése fontos visszacsatolás számunkra. Köszönjük minden kedves vendégünknek és a zsűrinek is, hogy szavazatukkal támogattak!" – hangsúlyozta a szakember.

Újabb siker, hogy a szálloda a legjobb vidéki rendezvényhelyszínként elnyerte a Business Excellence 2023 díjat, a 2023 World Luxury Awards nemzetközi versenyen pedig 3 kategóriában (Luxury Lakeside Hotel,  Luxury New Hotel, Luxury Adults Only Resort) kapott jelölést.

LUA Resort 1x1

A 78 szobában az alvásminőségnek különös figyelmet szenteltek. A vendégek jóllétéhez a 11 óráig igénybe vehető LUA Signature BreakfastTM gazdag kínálata is hozzájárul. A több mint 1000 négyzetméteres wellnessrészleg, a LUA Spa különlegességeihez tartoznak a fémszerkezetű, rozsdamentes acélmedencék, illetve a lebegőkabin (float spa), valamint az Omorovicza termékekkel végzett kezelések. Mozgáslehetőséget a panorámás LUA Rooftop Gym kínál, illetve számtalan bérelhető elektronikus eszközök egészen a rollertől a hajóig.

luaresort.com

(X)