A 2019-es számokhoz közelít az idei év első felében az a&o Hostels

Forrás: turizmus.com

 2022. július 31. 15:14

A korábbi piackutatások eredménye is azt bizonyítja, hogy a családok különösen kedvelik és nagyon elégedettek az a&o szolgáltatásával, ahol idén az első félévben folyamatosan nőtt a csoportos és családi foglalások száma.

„Az eddig elért számok a covid előtti időkre emlékeztetnek, s a 2019-es szint elérése a kiváló csapatteljesítmény fényében biztos előrejelzés az év második felére is” – összegzi Oliver Winter vezérigazgató, aki azt is kiemelte, hogy naponta több mint 2500 hívást regisztrálnak az a&o forró dróton, és 80%-os növekedést értek május-június hónapokban a weboldalukat felkeresők számában. Emellett növekedett a szobák kihasználtsága is, májusban 74%, míg júniusban már 85%, ami a cég történetében az egyik legjobb foglaltsági mutató.

Kétszámjegyes a növekedést mutattak ki a csoportos és családi szobák foglalásában, ami alapján az a&o az idei évben 140-160 millió eurós bevételre számít a cégalapító Winter elmondása szerint.

Az a&o Berlin Kolumbus egyik családi szobája

Fotó: a&o

Bár a koronavírus továbbra is jelen van, sikeresen birkóznak meg ezzel a kihívással, és remélik, hogy nem jönnek drasztikus korlátozások. Megtartják a különleges biztonsági és higiéniai intézkedéseket, és a különböző digitális megoldások köre is bővül, mint például mobil vagy az ún. self check-in, a digitális szobakulcs és vendégmappa is.

 

Folyamatos csapatbővítés és növekedés az európai nagyvárosokban

Winter kiemelte, hogy van megoldásuk a munkaerőhiányra. Számos korábbi követelményt – pl. a recepciós állás betöltéséhez – felülvizsgáltak, s ma már nem szükséges feltétlenül a németnyelv-tudás, munkatársaikkal pedig határozatlan időre szóló munkaszerződéseket kötnek, ezeknek a száma év eleje óta meghaladja a 400-at, a toborzás pedig folytatódik. Ehhez a céget is igyekenek mind vonzóbbá tenni, úgy vélik, hogy úttörők a digitalizáció és a vendégszolgáltatás terén.

2020 óta Varsóval, Budapesttel, Koppenhágával, Edinburgh-val és Rotterdammal az a&o további öt szálláshelyet nyitott, így összesen 40 hostelje van 25 városban és kilenc európai országban. Nagy-Britannia, Olaszország, a Benelux államok, valamint a DACH régió (Németország, Ausztria, Svájc) előkelő helyen áll a terjeszkedési listán.

„Minden eddiginél jobban támaszkodunk az akvizíciókra, nem utolsósorban az ingatlanok élettartamának jelentős meghosszabbítására. A cég fontos célja az is, hogy 2025-re CO2-semlegessé váljon” – hangsúlyozta Oliver Winter.