A 70. szezont nyitja a Balatontourist

Forrás: turizmus.com

 2021. május 07. 12:03

Május 7-én a 70. szezonját nyitja meg a Balatontourist. A hét évtizedes múlttal rendelkező turisztikai vállalat az évforduló alkalmából meglepetésekkel készül vendégei számára a Balaton-parti kempingekben – közölte a tulajdonos Opus Global Nyrt.

A Balatontourist jogelődjét, a Veszprém Megyei Idegenforgalmi Hivatalt 1951-ben alapították, az áttörést azonban 1966-ban, az akkori Füred Kempingben megrendezett nemzetközi FICC Rally hozta meg, ezzel az eseménnyel került fel Magyarország Európa kempingtérképére – idézi fel a közlemény a létesítmény múltját.

A Balatontourist fejlesztette az első magyar nyelvű, kemping-specifikus foglalási rendszert 1993-ban, majd elsőként telepített mobilházakat 1999-ben. A kempingek számos olyan legendás eseménynek adtak helyszínt az elmúlt évtizedekben, mint a Harley Davidson Open Road Fest, a Mini Morris Világtalálkozó vagy az EMU hatnapos ultramaraton futóverseny.

Magyarország piacvezető kempingüzemeltetője 2100 kempinghellyel, 225 üdülőházzal, 226 mobilházzal, valamint bérelhető lakókocsikkal, és berendezett, komfortos sátrakkal várja a kempingezni vágyókat. A kempingek Balatonakaliban, Balatonberényben, Balatonfüreden, Balatonszemesen, Révfülöpön és Zalakaroson találhatóak.

A tájékoztatás szerint a pandémia ellenére 2020-ban több mint 600 ezer vendégéjszakát regisztrált a Balatontourist. Ennek 68%-át a magyar kempingezők adták, a külföldiek száma az utazási korlátozások miatt mérséklődött, így kevesebb vendég érkezett a hagyományos küldőországokból, Ausztriából, Csehországból, Dániából, Hollandiából, Lengyelországból és Németországból.

balatontourist

A Balatontourist kempingjei Balatonakaliban, Balatonberényben, Balatonfüreden, Balatonszemesen, Révfülöpön és Zalakaroson találhatóak

Fotó: Balatontourist

A hálózatban található az egyetlen naturista kemping is a Balatonnál. A Balatontourist Berény Naturista Kemping a legnagyobb hagyományokkal rendelkező naturista szálláshely Magyarországon, 30 éve működik töretlen népszerűséggel.

A kempingek a fürdőzésen túl sportolási és szórakozási lehetőséget is kínálnak, főszezonban pedig ingyenes animációs programokkal, Kemping Napokkal, és az idei szezonban évfordulós kiemelt eseményekkel színesítik a nyaralást.

Az Opus Global Nyrt.-hez tartozó Balatontourist idén is mindent megtesz a biztonságos pihenésért, a tavalyi Covid-eljárásrend alkalmazása mellett extra kézfertőtlenítő pontok kerültek kialakításra a kempingekben – hangsúlyozták a közleményben.

Rámutattak: a kempingezés kiemelten biztonságos nyaralási lehetőséget nyújt: egymástól szeparált üdülőházakban, mobilházakban, parcellákon tölthetik pihenésüket a vendégek, a közlekedési útvonalak szabadtéren haladnak, tágas terek biztosítják a megfelelő távolságtartást, a vizesblokkok szerkezeti kialakítása pedig lehetővé teszi a folyamatos szellőzésüket.